DJECA POMAŽU

Učenici Građanskog odgoja iz OŠ Ivana Zajca organizirali humanitarnu akciju za djecu Ukrajine

Učenici petih i sedmih razreda OŠ Ivana Zajca koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za pomoć djeci Ukrajine.

Učenici su, uz podršku provoditeljica Koraljke Mahulja-Pejčić i Barbare Skočilić,  organizirali i proveli humanitarnu akciju u razdoblju od 14. do 21. ožujka. Kao pripremu za taj tjedan učenici su izradili letke, promovirali akciju u svim razrednim odjelima, senzibilizirali učenike, roditelje i susjede te su svakodnevno obilazili učionice i prikupljali donacije.

Učenici su prikupili značajnu količinu potrepština poput medicinske opreme, energentskih pločica i napitaka, konzervirane i nekvarljive hrane te higijenskih potrepština.

VIDEO DANA:

Prikupljen je pun kombi proizvoda, od kojih je dio doniran objektu u kojem je smješteno nekoliko obitelji s djecom iz Ukrajine, a ostatak je, uz pomoć Gimnastičkog kluba Vita, krenuo izravno za Ukrajinu. Akcija učenika u potpunosti je uspjela i tim malim činom dobrote učenici su još jednom pokazali svoje veliko srce.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari