RASPJEVANI BADNJAK: Riječani zapjevali božićne pjesme sa Zborom Opere HNK Ivana pl. Zajca

Nekoliko stotina Riječana okupilo se danas prijepodne ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca kako bi poslušali prigodni koncert na otvorenom zbora riječke Opere pod vodstvom maestra Igora Vlajnića

Mnogi građani su neke od najljepših hrvatskih adventskih i božićnih pjesama i sami zapjevali u pratnji zbora, tako da je cijeli događaj prizvao u sjećanje neke stare (dobre) običaje kada se na Badnjak dolazak Božića slavio i obilježavao spontano u zajedništvu s poznatim i nepoznatim sugrađanima u atmosferi zajedništva i veselja.

image4

Zbor riječke Opere i građani pjevali su tako pjesme Visom leteć, Poslan bi anđel Gabrijel, Rosite nebesa odozgor, Raduj se, grade Nazaret, Zlatnih krila, Oj, pastiri, Radujte se narodi, Svim na zemlji i Veselje ti navješćujem, a pjevala se, naravno, i nezaobilazna Tiha noć.

Lijepi blagdanski ugođaj upotpunilo je kuhano vino kojim je publiku i ove godine častio wine bar “Kod Zajca”.

Nakon koncerta zbora riječke Opere na otvorenom, zainteresirani su u podne u dvorani riječkog HNK-a mogli uživati u koncertu pod nazivom „Mladi Riječani muziciraju“ u izvedbi Riječkog komornog orkestra i riječkih glazbenih nada.

image1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari