BILO JE VESELO

Raspjevani Risnjak 2021: Čak 90 bakarskih pjevača pohodili vrh Risnjaka

KUU Sklad iz Bakra po drugi put je okupio uhodani bakarski tim i na vrh Risnjaka, bisera naše županije poveo raspjevanu grupu od 90 pjevača, planinara, rekreativaca, djece ali i umirovljenika, koji su već na samom okupljanju u Vilju krenuli s pjesmom i snimili prve kadrove ovogodišnjeg spota za himnu PGŽ ‘Zavičaju tebi’

Dan je bio za poželjeti – okupani suncem, ali praćeni nježnim i osvježavajućim povjetarcem raspjevani planinari su Risnjak pohodili dvama pravcima- od ulaza Vilje (980 m) lakšim putem preko Medvjeđih vrata te malo zahtjevnijim  preko Cajtiga.  Grupe su se spojile kod Schlosserovog doma (1418 m) i još jednim zapjevale na veliko iznenađenje i odobravanje zatečenih posjetitelja, a zatim zajednički osvojile sam vrh Risnjaka čija je nadmorska visina 1528 m.

Kratkotrajni uspon stijenama od Doma do vrha traje cca 15-20 minuta i mjestimično je olakšan sajlama. S vrha se pruža prekrasan pogled na Kvarner, prostranstva Gorskog kotara (među kojima su Ličko polje i Lokvarsko jezero), Učku, Snježnik, slovenski Snežnik, Bjelolasicu, kao i na Schlosserov dom. I ove godine za planinare brinuli su iskusni vodiči: Bore Štrbac, Mirko Kesić i Damir Konestra. Lijepo je bilo čuti veseli i zvonki smijeh i ciku djece Judo kluba Rijeka koji su se okupili u velikom broju u pratnji roditelja, ali i zadovoljne umirovljenike koji su osvojili sami vrh.

VIDEO DANA:

A himna zavičaju orila je više puta i sa samog vrha Risnjaka. Na 1528 m punog srca pjevali su je zborovi: Sklad iz Bakra, Rijeka Sempre Allegro,  Lovor iz Lovrana, Gimpl iz Ravne Gore i Jeka Primorja iz Rijeke i ove godine uz dirigenticu Helgu Dukarić Dangubić.

Za one sudionike kojima je sam uspon bio preveliki zalogaj pripremili smo edukacijski program: članovi međunarodne gljivarske udruge Krasnica iz Bakarca  održala je u Vilju motivacijsko predavanje, prošetali su prirodom i pronašli zanimljive gljive.

Pri povratku umorne i zadovoljne planinare dočekali su članovi Gradske straže Bakar i Podružnice umirovljenika Bakar i to s bogatom zakuskom: krepkom gulaš-juhom koju su pripremili Franjo, Miljenko i Nikola, te s tradicionalnim savijačama od oraha, rogača i jabuke koje je pripremila Branka. Veliko hvala i velika pohvala za naše Bakrane, sve je bilo odlično i ničeg nije nedostajalo, ni jela, ni pića!

Odlično vrijeme, impresivna priroda, divni ljudi – i još jedna divna uspomena i iskustvo, ali i apel zborski pjevača za Risnjak uz poruku da kultura podrazumijeva ne samo ljubav prema glazbi, knjizi ili slici, nego i prema prirodi koju treba poštovati, voljeti i čuvati i društvu koje treba razvijati i njegovati!

Miljenko Šegulja će i ove godine pripremiti spot za himnu ‘Zavičaju tebi’ koji će svjedočiti o divnom pohodu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari