Riječani pohrlili po kuglice dobrih želja! Gradonačelnik među prvima objesio svoju na drvce na Korzu

Foto: Riječanin/Mateo Levak

I  ove godine u vrijeme Adventa u Rijeci  na Korzu se odvija humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ u organizaciji Udruge studenata biotehnologije (UsbRi)

Od damog početka akcije, danas nešto prije 10 sati, Riječanke i Riječani pohrlili su po svoje kuglice kako bi zapisali svoje želje i objesili ih na božićno drvce na Korzu.

Među prvima svoju kuglicu dobrih želja na drvce na Korzu objesio je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni projekt podržali su gradonačelnik i njegov zamjenik Marko Filipović. „Jedna od mojih želja je puni gradski proračun, a druga je privatna pa ću ju zadržati za sebe. Još od početaka akcije vidljivo je da je dobro prihvaćena, da vlada veliki interes građana i vjerujem kako će se tisuću kuglica rasprodati u ova dva dana“, rekao je gradonačelnik Obersnel koji je stavio prve kuglice dobrih želja na veliku jelku te zahvalio studentima na inicijativi.

Humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ održava se četvrtu godinu za redom a ove godine pripremljeno je 1000 kuglica u koje će građani napisati svoje želje te njima ukrasiti božićne jelke na Korzu i na Trgu Grivica.

Humanitarna akcija će se odvijati danas i u četvrtak 28. studenog u vremenu od 10 do 20 sati na obje lokacije. Volonteri, studenti riječkog Sveučilišta, pomoći će svim zainteresiranima pri izradi kuglica za koje građani mogu dati donacije od 20 kn.

Na Korzu će građanima tijekom akcije na raspolaganju biti i košara, u vremenu od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati, kako bi se kuglice mogle postaviti na najviše grane.

Sve prikupljene donacije ovogodišnje akcije namijenjene su kupnji specijalno prilagođenog kombi vozila (minibusa) za prijevoz osoba s invaliditetom te za pomoć Azilu za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ i ove se godine održava uz suradnju i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Program Rijeka adventa, uz prigodan blagdanski sajam, započet će u subotu, 30. studenog, a paljenje blagdanske rasvjete i prve adventske svijeće na Koblerovom trgu, održat će se istog dana u 17.30 sati.

Foto: Riječanin/Mateo Levak

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari