BRZI I POŽRTVOVNI

Riječki HGSS-ovci spasili skijaša koji se ozlijedio na Snježniku

Foto: Facebook/HGSS Stanica Rijeka

Akcija spašavanja odvijala se u četvrtak navečer

Propadnici HGSS Stanice Rijeka sudjelovali su u četvrtak navečer na području Platak-Snježnik u akiji spašavanja ozlijeđenog skijaša.

Kako su riječki HGSS-ovci izvijestili, poziv u pomoć pripadnici HGSS Rijeka zaprimili su direktno na telefonski broj GSS stanice Rijeka u 18:08h

Iz poziva su saznali da je unesrećena muška osoba, “turno skijaš” koji se ozlijedilo na skijanju jugozapadnom padinom Snježnika.

Dva spašavatelja koja su se u tom trenutku nalazila u interventnoj bazi Vežica krenuli su vozilom s medicinskom opremom prema lokaciji nesreće, dok je ostatak ekipe, njih sedmero, dolazilo s tehničkom opremom.

Foto: Facebook/HGSS Stanica Rijeka

Transport s Platka do lokacije unesrećenih skijaša obavljen je pomoću motornih sanjki i turno skijama.

Unesrećena osoba locirana je kod tzv. ”okretaljke”, na planinarskom putu Platak – Snježnik (Kroz Grlo).

Dolaskom do unesrećenog ustanovljena je sumnja na ozljedu koljena. Izvršena je imobilizacija udlagama te zagrijavanje prikladnom opremom, nakon čega je uslijedio transport akijom i motornim sanjkama do parkinga na skijalištu Platak gdje je osoba predana za transport do KBC Sušak.

Foto: Facebook/HGSS Stanica Rijeka

Akcija spašavanja time je uspješno završena oko 19:45 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari