KAKVA AVANTURA!

Galerija | RIJEČKI VATROGASCI MEKOG SRCA: Spasili mačkicu zarobljenu u podvozju automobila. Vozila se gradom tri kilometra!

Foto: Čitateljica

Mačkica se tako zarobljena i bespomoćna vozila gradom od centra do Kantride

“I vozim se tako danas gradom, a na svakom semaforu čujem mijaukanje negdje ispod automobila. Nemam mačku, ali dobro čujem! Nekoliko puta sam se zaustavljala i tražila macu pod automobilom, ali nje nema i nema… Samo čujem tužno “mijauuu, mijauuu”, prepričava nam svoju nesvakidašnju zgodu Riječanka V.M. (podaci poznati redakciji) i nastavlja:

“Kada sam se uvjerila da se mijaukanje odnosno mačje zapomaganje stvarno čuje iz mog automobila, nazvala sam broj dežurnih hitnih službi i u Liburnijsku ulicu vrlo brzo stigli su vatrogasci koji su se vraćali s neke druge intervencije. Dečki su bili fantastični, vrlo kooperativni i brzi, objašnjavajući mi usput kako njhov zadatak jest pomaganje ljudima ali i životinjama u nevolji. Iskusno oko vatrogasaca brzo je uočilo što se dogodilo, i nakon što su skinuli jedan kotač s vozila put do mačke, koja se zavukla u podvozje vozila, bio je omogućen. Imali su čak i hvataljku za zmije koje su također jedan od češčih razloga njihovih intervencija! Maca je ubrzo locirana i spašena…”, prepričala nam je u jednome dahu V. M., vidno oduševljena vještinom i susretljivošću požrtvovnih riječkih vatrogasaca.

“Od svih ljudi koji su tuda prošli, dok nisu stigli vatrogasci, pokušao mi je pomoći jedan beskućnik, ali kao i ja nije mogao locirati gdje se mačka točno nalazi. Prije nego što sam pokrenula svoje vozilo zavukla se negdje ispod kotača i pronašla skrovito mjesto iz kojega se međutim više nije mogla izvući. Beskućnik se raznježio pa je gotovo plačnog glasa odustao, objasnivši mi kako je posebno senzibilan na zdravlje životinja. Ipak, vratio se do nas kada su vatrogasci izbavili macu iz nevolje. Cijela “operacija” spašavanja mačke privukla je veliku pažnju prolaznika, pa smo na kraju svi spontano zapljeskali vještim vatrogascima koji su još jednom napravili dobro djelo za divljenje”, prepričava V.M.

A gdje je maca sada?

“Na sigurnome, kod vatrogasaca! Izrazila sam želju da ju, ako nema druge, uzmem i brinem o njoj, ali su me vatrogasci zamolili da im ju prepustim. Već brinu u postaji o nekim mačkama, a ova spašena danas posebno im je prirasla srcu jer je preživjela zapravo nevjerojatnu pustolovinu, -vožnju tri kilometra Rijekom u podvozju automobila”, zaključila je svoju priču V. M.

I onda neka netko kaže da mačke nemaju devet života!

Foto: Čitateljica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari