Riječkom Centru za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ dodjeljene zahvalnice za sudjelovanje na sportskim igrama za djecu s teškoćama u razvoju

Na IGRAMA je sudjelovalo više od 120 djece, uključujući i polaznike Dnevng centra za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka

Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke dodijelio je zahvalnice Dnevnom centru za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka. Zahvalnice su dodijeljene za sudjelovanje Centra na 8. riječkim sportskim igrama za djecu s teškoćama u razvoju-IGRAMA, a rehabilitatorima potvrde za organiziranje sudjelovanja polaznika Centra.

8. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju-IGRE održane su u rujnu ove godine u Centru Zamet, u sklopu projekta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) – projekta kojega sufinancira Europska unija. Na IGRAMA je sudjelovalo više od 120 djece, uključujući i polaznike Dnevng centra za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka.

2

Prilikom dodjele zahvalnica još jednom su razmijenjeni dojmovi s IGARA a neizostavno se govorilo o radu s djecom s teškoćama u razvoju te o inkluziji djece s teškoćama u razvoju, koja se ostvaruje putem sporta.

Sport je odlično sredstvo za psiho-fizički razvoj svih nas, a posebice za djecu s teškoćama u razvoju, kada sport predstavlja mehanizam rane integracije i rehabilitacije. Iz tog razloga, jedan od ciljeva Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Feel Ewos projekta je poticanje djece na bavljenje sportom te omogućavanje djeci s teškoćama u razvoju što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivne percepcije, senzornih sposobnosti, te razvoj samostalnosti i pomoći u grupi, kao i druženja, veselja i prihvaćanja u društvu.

3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari