MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI: 25 učenika Prve riječke hrvatske gimnazije pogledalo duhovitu, dramatičnu i edukativnu “Lucijinu priču” RI teatra

Predstava prikazana u riječkom Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta upoznaje mladež s prevencijom ovisnosti, odgovornim spolnim ponašanjem i brigom za vlastito zdravlje

U organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, a u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke prikazana je edukativna predstava „Lucijina priča“ u izvedbi glumaca Ri teatra.

Predstava je ostvarena u suradnji Udruge „Hepatos Rijeka“ i Ri teatra, a ovom izvedbom započelo je obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Predstava na duhovit, emotivan i dramatičan način upoznaje mladež, odnosno, adolescente s prevencijom ovisnosti, odgovornim spolnim ponašanjem i brigom za vlastito zdravlje.

Izvođenju predstave prisustvovalo je 25 učenika drugog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije iz Rijeke.

lucijina-prica2

Prije početka predstave policijska službenica Odjela prevencije Suzana Brnas, upoznala je prisutne s razlozima obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“, kao i s aktivnostima koje Policijska uprava primorsko-goranska provodi tijekom godine, dok je Luka Liker iz Udruge „Hepatos“ predstavio rad Udruge i najavio predstavu.

S predstavom „Lucijina priča“ Udruga „Hepatos“ sudjelovala je na objedinjenom natječaju Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske na području univerzalne prevencije rizičnih ponašanja mladih za 2014/2015. godinu.

lucijina-prica3

Inače, Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine u razdoblju između 15. studenoga i 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te putem različitih društvenih akcija promicati zdrav način života.

Foto: PU primorsko-goranska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari