RIJEKA: Uređeni okoliš i igrališta dječjih vrtića Galeb i Gardelin

Foto: Ilustracija (DV Gardelin)

Sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uređeni su igralište u dječjem vrtiću Gardelin te dio pristupnog puta i okoliša u dječjem vrtiću Galeb.

Početkom veljače, nakon provedenog natječaja za odabir izvođača radova, započeli su radovi na uređenju okoliša i igrališta dječjih vrtića PPO Galeb i PPO Gardelin. Radove je izvodila tvrtka Barić-gradnja zadruga za građevinarstvo.

U mjesec dana radova izvedeni su razni zemljani, betonski, bravarski radovi, radovi na oborinskoj odvodnji te nabavi dječje opreme, a sve kako bi se poboljšali materijalni uvjeti u dječjim vrtićima te korisnicima objekata omogućio ugodan boravak i korištenje vanjskih prostora.

Uređeno igralište za jasličare vrtića Gardelin

Sredstva za uređenje okoliša dječjih vrtića osigurana su putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

Na navedeni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Rijeka javio se s Projektom ulaganja u objekte dječjih vrtića, odnosno Potprojektom 1 (dječji vrtić Rastočine) te Potprojektom 2 (dječji vrtić Galeb i Dječji vrtić Gardelin). Po navedenom projektnom prijedlogu, Ministarstvo je odobrilo 119.000,00 kn, odnosno 70.000,00 kn za Potprojekt 1 te 49.000,00 kn za Potprojekt 2.

Okoliš dječjeg vrtića Galeb

U srpnju 2018. godine Grad Rijeka sklopio je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“.

Saniran dio pristupnog puta dječjeg vrtića Galeb

Projekt se provodi sukladno Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima, koncipiranom kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Ugodniji boravak u dječjem vrtiću Galeb

Ulaganjem u objekte dječjih vrtića pridonijet će se poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Foto: Grad Rijeka

“Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.“

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views