NOVA ATRAKCIJA

RIJETKA ATRAKCIJA! U Staroj Sušici pri kraju izgradnja Centra za velike zvijeri

Foto: Pixsell/PGŽ

Napreduju radovi na uređenju Posjetiteljskog centra za velike zvijeri u Staroj Sušici, u što se tijekom današnjeg obilaska uvjerio i župan Zlatko Komadina

Kako je istaknuo, u tijeku je završna faza uređenja tog jedinstvenog centra vuka, risa i medvjeda, s edukacijsko-izložbenim postavom najmodernijeg tipa.

“Na taj način baštinimo ono što nam je priroda dala, da smo jedina mikro regija u Europi na kojoj žive sve tri velike zvijeri. Ovo će biti jedna sjajna priča za turizam, za našu prirodnu baštinu, a vjerujem da ćemo jednog dana imati i oporavilište kao što ga imamo na Belom za bjeloglave supove. Imamo prostora jer je Općina Ravna Gora ustupila puno hektara našem Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj i Javnoj ustanovi Priroda. Ovdje ćemo na jednom mjestu imati jednu goransku priču”, istaknuo je župan te najavio otvaranje Centra ove jeseni.

Projekt je to koji se sufinancira bespovratnim sredstvima iz europskih Strukturnih i investicijskih. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,2 milijuna kuna od čega je 5 milijuna europskih sredstava.

12.08.2019., Kuterevo – U utocistu za mevjede u Kuterevu trenutno boravi 10 medvjeda, od toga cetiri mlada od 10 godina i sest starijih. Najstariji medvjed Bruno ima 40 godina, a najmladi je Matija star je sedam mjeseci. O medvjedime se brine 16 volontera iz cijelog svijeta koji medvjedima ciste, hrane ih i docekuju turiste. Medvjede hrane vocem, povrcem i zitaricama, a tijekom ljeta dobiju sladoled odnosno zamrznuto voce i povrce.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Projekt provodi Javna ustanova „Priroda“, uz podršku Primorsko-goranske županije, te uz partnerstvo Općine Ravna Gora i Turističke zajednice općine Ravna Gora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari