TERMOVIZIJSKE KAMERE

Rotary District uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja PGŽ

Domu zdravlja Primorsko-goranske županije hrvatski Rotary District uručio je vrijednu donaciju

Radi se o termovizijskim kamerama za brzu detekciju povišene tjelesne temperature pacijenata i posjetitelja. Kamere su postavljene na ulazu u zgradu Doma zdravlja PGŽ u Krešimirovoj ulici.

Ovu vrijednu donaciju sufinancirali su riječki, opatijski, lošinjski rotarijanski klubovi te Rotary E-klub koji ima aktivne članove iz naše regije. Termovizijske kamere su nabavljene nakon konzultiranja medicinske zajednice koja ih je istaknula kao vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa.

Donirane termovizijske kamere obavljaju beskontaktno daljinsko mjerenje tjelesne temperature te video nadzor putem termalne kamere i vizualne kamere, ali i omogućuju naprednu video analitiku s mogućnostima prepoznavanja osoba i analize podataka i zapisa u svrhu epidemiološke obrade.

“Upravo sve navedene funkcionalnosti kamera značajno olakšavaju rad našim djelatnicima i pružaju sigurnost za sve korisnike usluga Doma zdravlja. Još jednom zahvaljujem Rotary District-u koji nam je i u travnju ove godine pružio podršku donirajući tisuću vizira zdravstvenom sustavu“, izjavio je ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič.

Jučerašnjem sastanku povodom primopredaje kamera uz predstavnike Doma zdravlja PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ prisustvovali su i  Guverner districta 1913 Daniel Jozić s predstavnicima RC Rijeka i Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari