RUJEVICA: Deseci malih Riječana sudjelovalo u akciji „Sigurno u školu s HAK-om”

Na stadionu HNK Rijeka na Rujevici za djecu od 3 do 8 godina organiziran je program vožnje biciklima, rolama i romobilima

U prometno-preventivnoj akciji „Sigurno u školu s HAK-om“ koja se tradicionalno već dvadeset godina provodi u rujnu, redovito sudjeluju i policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske.

Tijekom Akcije provodi se niz odgojno preventivnih aktivnosti kako bi djeca usvojila pravila ponašanja u prometu, ali i kako bi se građane podsjetilo na sudjelovanje većeg broja djece u prometu te na potrebu pojačane pažnje vozača u blizini škola, vrtića i igrališta.

U subotu, 8. rujna na stadionu HNK Rijeka na Rujevici za djecu od 3 do 8 godina organiziran je program vožnje biciklima, rolama i romobilima.

Osim toga, policijski službenik Jure Jurković iz Službe za sigurnost cestovnog prometa održao je predavanja na temu sigurnog sudjelovanja u prometu za djecu i roditelje. Predavanja su održana za četrdesetak djece i njihovih roditelja, odvojeno za djecu i roditelje tako da su djeca, dok su njihovi roditelji učili o prometu s posebnim naglaskom na korištenje sigurnog pojasa i sjedalice za prijevoz djece, crtali i bojali na temu prometa.

Nakon predavanja za roditelje, održano je predavanje namijenjeno djeci usmjereno na upoznavanje djece s osnovnim prometnim pravilima te na njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. Predavanje je prilagođeno dječjem uzrastu kako bi lakše usvojili pravila u prometu kada sudjeluju kao pješaci, voze bicikl ili kao putnici u vozilima.

Organizator Auto-klub Rijeka u suradnji s policijom djecu je tom prilikom nagradio prigodnim poklonima, a istovremeno svi sudionici imali su prigodu razgledati i službena policijska vozila te presretač.

Prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske surađuje sa svojim dugogodišnjim partnerom Auto-klubom Rijeka na ostvarenju zajedničkog cilja – veće sigurnosti svih sudionika u prometu, poglavito djece. Tako provodi i akciju „Poštujte naše znakove“ kada su policijski službenici prisutni u većem broju u zonama škola nadzirući promet i sigurnost na cestama.

Osim toga, službenici održavaju i predavanja u trajanju od dvadesetak minuta za sve prvašiće kojima ujedno podijele i reflektirajuće prsluke, a za koje preporučuju roditeljima da ih oblače djeci pri odlasku u školu.

Dio preventivnih programa provodi se i u suradnji s Domom mladih u Rijeci, u sklopu programa Prvi koraci u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari