Na Hreljinu otvorena velebna školska sportska dvorana s pogledom na Kvarner!

Projektom je obuhvaćena izgradnja jednodijelne školske sportske dvorane, tri nove učionice, vanjskog igrališta i uređenje okoliša

Školsku sportsku dvoranu Osnovne škole Hreljin danas su svečano otvorili župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, ravnatelj Osnovne škole Hreljin Zoran Pavletić, te hreljinski župnik vlč. Marko Šarić.

Izgradnja dvorane započela je 2017. godine, a nositelj investicije je Grad Bakar. Ukupna vrijednost je 18,2 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija realizaciju projekta sufinancirala je iznosom od 1,5 milijuna kuna od čega u 2018. godini milijun kuna.

Projektom je obuhvaćena izgradnja jednodijelne školske sportske dvorane, tri nove učionice, vanjskog igrališta i uređenje okoliša te bruto površina novoizgrađenih prostora iznosi 1.553 m2.

Župan je u svom pozdravnom obraćanju istaknuo da su od 2002. godine realizirane rekonstrukcije na mnogim školama, izgrađene su sportske dvorane te popravljeno preko 200 krovova školskih objekata i učeničkih domova. Zahvalio je svim gradovima i općinama koji su dali ruku Županiji u realizaciji osnivačkih prava i izgradnji sportskih dvorana te dodao kako je preko 10 dvorana izgrađeno diljem Županije.

U ovom slučaju Županija je pomogla Gradu Bakru, s obzirom da se radi o gradu koji ima jaku financijsku podršku i koji je bio u mogućnosti krenuti s izgradnjom dvorane. Župan je zahvalio gradonačelniku Klariću na suradnji te zaključio kako djeca sada uistinu imaju sjajne uvjete za rad.

„Ovih dana otvorit ćemo obnovljenu školu i dvoranu u Puntu, školu u Čavlima, a nastavljamo i s projektom nove škole na Marinićima jer su djeca najvažnija,“ istaknuo je župan Komadina.

Županija je, osim sufinanciranja izgradnje dvorane, na osnovnoj školi u Hreljinu obnovila fasadu, krov te financirala novu kotlovnicu.

Osnovnu školu Hreljin inače pohađa 232 učenika u 13 razrednih odjela, od čega matičnu ustanovu pohađa 211 učenika u 10 razrednih odjela, Područnu školu Zlobin 10 učenika u jednom kombiniranom odjelu te Područnu školu Praputnjak 11 učenika u 2 razredna odjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari