S balkona zgrade riječkoga gradskog poglavarstva otpao komad građe, srećom ispod nije nitko prolazio!

Foto: Riječanin

Neugodan incident dogodio se danas u vrijeme dok je Korzo bilo ispunjeno šetačima

Na svu sreću, danas je na Korzu izbjegnuta tragedija! S balkona zgrade riječkoga gradskog poglavarstva otpali su oveći komadi građe te pali na šetnicu ispod balkona.

Srećom, u tom trenutku tim dijelom Korza nije nitko prolazio, a niti je itko od zaposlenika gradske uprave ulazio ili izlazio iz zgrade čime je, vjerojatno, izbjegnuo mogućnost da prolazeći ispod ruševnog balkona teže nastrada.

O incidentu su odmah obaviještene nadležne službe koje će utvrditi kako je do ovoga moglo doći, i to na zgradi gradske uprave koja bi trebala simbolizirati postojanost, čvrstinu i djelotvornost gradske vlasti.

Odmah je pokrenut i proces sanacije štete odnosno uklanjanja otpale građe. Mjesto incidenta je ograđeno kako bi se spriječio prolazak ljudi koji bi mogli biti u opasnosti, a iz predostrožnosti je ograđeno i šire područje – odnosno prostor s desne strane glavnog ulaza u zgradu odnosno ispod drugoga balkona.

Vjerojatno će biti pokrenut i proces hitne sanacije ruševnog balkona, a priliku bi trebalo iskoristiti i za procjenu stanja zgrade u cjelini kako bi se izbjegli eventualni budući rizici od ponavljanja ovakvih slučajeva.

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari