(FOTO, VIDEO) U Rijeci predstavljen spektakularan Matanićev promidžbeni spot o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture!

U Art kinu održana danas je održana nacionalna premijera promidžbenog spota Dalibora Matanića o Rijeci EPK 2020

U Art kinu prezentiran je novi spot Turističke zajednice grada Rijeke, Hrvatske turističke zajednice i TD Rijeka 2020 d.o.o. na temu Europske prijestolnice kulture, poznatog hrvatskog redatelja Dalibora Matanića i produkcijske kuće Filmerija d.o.o.

U realizaciji spota pored Turističke zajednice grada Rijeke, Hrvatske turističke zajednice i TD Rijeka 2020 d.o.o. angažirana je riječka produkcijska kuća Filmerija d.o.o. te brojni statisti s područja Rijeke. Spot je snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci i odražava simboliku Luke različitosti koju Rijeka predstavlja kao nositelj titule Europske prijestolnice kulture 2020.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Redatelj promidžbenog spota Dalibor Matanić zajedno s producentom Sanjinom Stanićem i scenaristicom Magdalenom Lupi Alvir predstavio je novi promidžbeni spot, ideje za snimanje te brojne gradske lokacije koje su postali „filmski centri“ tijekom realizacije projekta.

Scenaristica Magdalena Lupi Alvir istaknula je da je cijela ideja spota bila susret različitih gradskih lokacija i različitih karaktera koji ocrtavaju sliku grada i prikazuju Luku različitosti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Redatelj Dalibor Matanić prisjetio se zgoda s kojima su se susretali tijekom snimanja i rekao da je spot trebao poslati jednu poruku optimizma koji nas pokreće te se nada da su uspjeli u tome. Izvrsna ekipa i pozitivna atmosfera dočarana je prikazivanjem kratkog making of-a novog promidžbenog spota.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je kako je prikazani film snimljen temeljem Javnog poziva za prikupljanje ponuda usluga kreativne agencije i produkcije spotova koji je raspisala Turistička zajednica grada Rijeke uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice, a za koji su pristigla 22 scenarija. Direktor Petar Škarpa zahvalio se svim partnerima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, a posebnu zahvalu uputio je Hrvatskoj turističkoj zajednici i direktoru, Kristjanu Staničiću, koja je sufinanciranjem omogućila realizaciju ovako zahtjevnog projekta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020 d.o.o. čestitala je produkcijskom i kreativnom timu na izvrsnom filmu, kojim su točno pogodili što je Europska prijestolnica kulture i Luka različitosti. Direktorica je istaknula kako su pogodili 4 elementa Europske prijestolnice kulture – hrabrost, neobičnost, progresivnost i ambicioznost. Također napomenula je da će promidžbeni spot koristiti u daljnjoj promociji, kako nacionalnoj tako i međunarodnoj.

Projekt Europske prijestolnice kulture značajan je ne samo za Rijeku već i za cijelu regiju što je istaknula direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov. Zaista se prikazala Luka različitosti u kojoj se može pronaći za svakog po nešto i raznolikost koja je specifična za Rijeku, dodala je Irena Peršić Živadinov.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel izuzetno je zadovoljan promidžbenim spotom te je napomenuo da spot za Riječane ima posebnu poruku, jer se kroz cijeli spot isprepliću riječki motivi. Gradonačelnik se zahvalio Hrvatskoj turističkoj zajednici na potpori na ovom projektu te najavio i suradnju na budućim projektima tijekom ove i iduće godine.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice čestitao je cijeloj ekipi na sjajnom video uratku te istaknuo da promidžbeni spot ima visoku umjetničku vrijednost i ono najbitnije – pobuđuje emociju. Također nadovezao se na izjavu gradonačelnika Vojka Obersnela i potvrdio suradnju u nadolazećem periodu za promociju Rijeke kao Europske prijestolnice kulture.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Međunarodna premijera promidžbenog spota bila je na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu, koja se ove godine održala od 6. do 10. ožujka.

Filmerija je tvrtka iz Rijeke specijalizirana za produkciju audio-vizualnog sadržaja. Osnovana je 2015. na temeljima 20 godišnjeg iskustva u video produkciji grupe autora koja je do tada djelovala pod imenom Quadrato Nero. Danas je to grupa filmskih i video profesionalaca okupljenih s ciljem proizvodnje kvalitetnih audiovizualnih djela umjetničke, edukativne i komercijalne vrijednosti. Filmerija surađuje s nacionalnim televizijskim kućama, marketinškim agencijama, filmskim produkcijama, javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari