SALEZIJANCI 100 GODINA U RIJECI: U Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji održana svečana akademija u povodu jubileja

U Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji održana je svečana akademija u povodu sto godina dolaska Salezijanaca u Rijeku i dvadeset i pet godina djelovanja

Salezijanci su u povodu stote godišnjice svog dolaska u Rijeku pripremili cjelogodišnji program, a svečana akademija dio je završnog slavlja. Završno slavlje uveličao je posjetom vrhovnog poglavara Salezijanske družbe don Angela Fernandeza Artimera, koji se uoči akademije susreo s oko 400 mladih iz Rijeke, Slavonije i Zagreba.

Među brojnim uzvanicima, svečanoj Akademiji prisustvovali su i riječki nadbiskup msgr Ivan Devčić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, koji je ranvatelju Salezijanske gimnazije don Dragutinu Detiću u povodu visokih jubileja predao medaljon sa likom sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke. Istaknuo je kako danas kada ovako visoki jubileji jasno govore koliko je ovo mjesto znanja i učenja utjecalo na život Rijeke.

„Kao žarište izvrsnosti i kvalitete učenika i nastavnika, Salezijanska gimnazija čini jedan veliki dio jedinstvenog riječkoga identiteta, dio onoga što ovaj grad čini drugačijim,“ kazao je Nikola Ivaniš.

Salezijanci su u Rijeku stigli početkom 1918. godine, na poziv predstavnika Marijine udruge, a onda su na vrhu Podmurvica izgradili crkvu Marije Pomoćnice.

(foto: Riječka nadbiskupija)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views