STIŽU REAKCIJE Poropat: “Očekujem da se odmah obustave svi radovi na zgradi “stare pošte”

Foto: Riječanin

Danas je u strogom centru Rijeke pukom srećom izbjegnuta tragedija većih razmjera

Nešto iza 13 sati urušili su se dio fasade i skele sa stražnje strane zgrade “stare pošte” čije pročelje gleda na Korzo a stražnji dio na Adamićevu ulicu (OVDJE).

Skela i fasada urušili su se na dio Adamićeve ulice, inače riječke prometne žile kucavice, kojom u tom trenutku samo pukom srećom nije prolazio nijedan pješak ni automobil – stajali su na semaforu zbog uključenog crvenog svjetla.

U ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, na sreću, baš kao ni u sličnom velikom incidentu na istom gradilištu početkom lipnja, kada su radnici tijekom izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade “stare pošte” prouzročili niz eksplozija zbog kojih je širi centar Rijeke na dulje vrijeme ostao bez napajanja električnom energijom. (OVDJE)

Dva teška incidenta na istom gradilištu u razmaku od nekoliko mjeseci zvonak su alarm na uzbunu na koji je danas prvi reagirao Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke koji je zatražio obustavu svih radova na rekonstrukciji zgrade u roku – odmah!

Današnji incident je na svu sreću prošao bez posljedica, ali bojim se i pomisliti kakve su one mogle biti.

Prije svega, već samo zbog toga očekujem da se odmah, hitno obustave svi radovi na zgradi bivše pošte do daljnjega.

Osim što je očekivano da se utvrdi odgovornost, i da se riješi problem, osobno bih volio da nam ova situacija posluži kao primjer za koji ne želimo da se ponovi. Radi se već o drugom ozbiljnom incidentu na istom objektu gdje su građani, prolazeći kraj zgrade, igrali ruski rulet sa svojim životima.

Situacija poziva sve odgovorne, sve investitore i sve izvođače na najviši stupanj opreza i stručnosti kada su u pitanju održavanje i adaptacije postojećih objekata u gradu.

Da su investicije dobrodošle Rijeci ne treba, vjerujem, posebno naglašavati, međutim sve one, bez iznimke, moraju prije svega zadovoljavati kriterij stručnosti izvođenja radova”, izjavio je Poropat zabrinut zbog onoga što se danas dogodilo u Rijeci.

Situacija doista poziva na hitno preispitivanje ovih građevinskih radova u što bi vjerojatno trebalo uključiti i inspekcijske službe.

Jer, kada znamo da je cilj investitora i izvođača radova otvaranje nove robne kuće na mjestu stare pošte u što bržem roku, mora nas biti strah od daljnjih grešaka u žurnoj izgradnji…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari