STUDENT DAY FESTIVAL: Studenti aktivnostima preplavili Kampus i centar grada, na Trsatu nastaje veliki mural…

Photo: Ilustracija (studenti oslikavaju pothodnik u Rijeci, foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Culture Week Student Day Festivala, odnosno dio programa posvećen kulturnim, sportskim, edukativnim i humanitarnim aktivnostima, ispunio je tijekom protekla dva dana Kampus i druge lokacije u gradu zanimljivim događanjima

Na Kampusu je započelo oslikavanje velikog murala prema ideji i u realizaciji studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka, koje će potrajati do kraja tjedna, a u sklopu kojeg će svoje umjetničke ambicije moći iskazati i drugi studenti i posjetitelji Kampusa.

Naime, danas i sutra, u srijedu i četvrtak 15. i 16. svibnja, u prostorijama Restorana Kampus će biti postavljen štafelaj na koji će svoju kreaciju – sastojala se ona tek od jedne točkice ili osmišljenog likovnog produkta – moći dodati svaka zainteresirana osoba i tako zajedničkim snagama stvoriti novo umjetničko djelo.

Humanitarne aktivnosti Student Day Festivala ove su godine usmjerene na prikupljanje donacija za projekt KosaRi studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci čiji je cilj prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti.

U suradnji s ovim projektom, jučer je u caffe baru Tor Slovenskom domu KPD Bazovica održan SDF SciCafe na kojem se govorilo o psihološkom utjecaju bolesti na djecu kao i o važnosti senzibilizacije društva o problemima oboljelih. Prof. dr. sc. Ivanka Živčić- Bečirević održala je predavanje na temu „Mentalno zdravlje milenijskih studenata“ u kojem se osvrnula na najčešće psihičke poremećaje koji se pojavljuju kod mladih, ali i ulogu društvenih mreža na njihov nastanak.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Studenti su jučer svoje znanje stečeno na predavanjima i u slobodno vrijeme imali priliku pokazati na Kvizu općeg znanja održanog u Public Pubu u Rijeci.

Nadmetanje u znanju okupilo je velik broj ekipa koje su pokazale zavidnu razinu informiranosti, a pobjednici su nagrađeni poklon-paketima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Program u utorak zaključen je uz Đir po Starom gradu naslovljen „Warm up SDF“, svojevrsnom zagrijavanju za petak i subotu kada se na Delti održava koncertni program u sklopu kojeg, uz besplatan ulaz, gostuju vrhunski domaći i strani bendovi. Na dvije pozornice nastupit će više od 25 glazbenih atrakcija, među kojima su svjetski poznati bend Rudimental, Edo Maajka, Damir Urban, Vatra, TBF, Krešo Bengalka i zvijezda DJ scene Darius Syrossian.

Vremenski uvjeti djelomično su poremetili današnji program, stoga je otkazan Dan studentskih medija koji se trebao održati na otvorenom prostoru Kampusa, ali to ne znači da će manjkati zanimljivih događanja. U 19 sati održat će se Internacionalna večer u suradnji s Erasmus Student Network-om, u sklopu kojeg će studenti iz Erasmus programa održati radionicu učenja osnovnih pojmova stranog jezika te degustaciju hrane vezane uz državu gdje se taj jezik koristi.

Večer će zaključiti veliki humanitarni stand-up nastup na kojem od 20 sati na Građevinskom fakultetu gostuju dvojica vrhunskih komičara, Vlatko Štampar i Aleks Curać Šarić, koji će nasmijati posjetitelje za dobru svrhu – sav prihod od ulaznica koje se prodaju po 40 kuna namijenjen je projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

O velikom interesu za ovo događanje svjedoči i činjenica da su ulaznice rasprodane već danima prije nastupa kojem će svjedočiti 360 sretnika koji su na vrijeme nabavili vrijedni „papirić“ i time pomogli vrijedan humanitarni cilj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svi koji se još uvijek žele uključiti u humanitarnu akciju, mogu to učiniti na štandu Student Day Festivala na Korzu gdje će im volonteri pružiti i sve informacije o ovogodišnjem programu jubilarnog izdanja najvećeg studentskog festivala u regiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views