STUDENTI, DOBAR TEK! Studentski centar obogatio jelovnik; studenti mogu uživati u novim poslasticama

Krajem listopada Studentski centar Rijeka proširio je asortiman ponude i obogatio studentski jelovnik.

Novi prehrambeni artikli sastavni su dio priloga pravilnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o standardizaciji studentske prehrane u Republici Hrvatskoj. Standardizacija studentske prehrane ukratko podrazumijeva da svi studentski centri u državi u svojoj prehrambenoj ponudi imaju istu ponudu jela, cijene te način obrade namirnica.

sc2

Neka od novih jela iz proširenog asortimana koje će studenti imati prilike konzumirati jesu kotlet u povrću, pečena svinjetina te špikana junetina od glavnih mesnih jela.

Vegeterijanski meni proširen je sa sljedećim jelima – tjestenina s tunom i šampinjonima, pohani celer te rezanci s brokulom. Od novih priloga glavnim jelima valja istaknuti sataraš, kupus u rajčici te zeleni rižoto.

Neizostavni dio ponude svakako su juhe i variva, u proširenoj ponudi svoje mjesto su našle juha od graška te juha od junećeg mesa kao i varivo od cvjetače i graška.

sc3

Studentski centar odnedavno studentima nudi i raznovrsnu ponudu žitarica, tj. müslia s okusima voća, čokolade te lješnjaka-kokosa.

Uz sve navedeno, valja spomenuti i neznatno povećanje cijene toplih napitaka za jednu kunu. Od sada će vas macchiato umjesto četiri stajati pet kuna. U SCRI-u spomenuto poskupljenje objašnjavaju kao posljedicu povećanja normativa mlijeka, ali tvrde da i dalje kvaliteta napitka nadmašuje cijenu.

Važno je napomenuti kako su sva nova jela subvencionirana od strane Ministarstva. Ponuda navedenih jela za studente i vanjske goste vrijedi u svim objektima SCRI-a, a to su restorani Index i Kampus, bistroi Mul u Iki, PravRi, RiTEh te novootvoreni Pomorac na Pomorskom fakultetu te caffe barovi Medicinar, Andrea, Formula, Reful, Infuzija, Uniri i Kampus.

Prema riječima pomoćnice ravnatelja Studentskog centra za djelatnosti prehrane, Božene Mišković, glavni motiv Studentskog centra jest konstantno obogaćivanje te osvježavanje ponude prehrambenih artikala, pri čemu su neki od glavnih ciljeva raznolikost prehrane te podizanje standarda i kvalitete studentskog života, što će, kako se nadaju u Studentskom centru, studenti svakako znati prepoznati.

Tekst i fotografije: Bruno Vignjević

sc4

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari