SVI ZA MILU! Učenici s Podmurvica organizirali prikupljanje pomoći u Domu i srednjim školama

U Učeničkom domu Podmurvice Rijeka učenici već niz godina reagiraju na recentne potrebe u društvu u sklopu posebnog programa Škola životnih vještina. I ovaj put reagirali su kako bi pomogli maloj Mili Rončević

Nakon što su iz medija saznali za veliki novčani iznos potreban za liječenje njihove sugrađanke Mile Rončević koja boluje od akutne leukemije, organizirali su prikupljanje novčanih sredstava unutar Učeničkog doma, ali i u srednjim školama koje pohađaju

 

U sklopu posebnog programa Škola životnih vještina, kojeg vodi profesorica Barbara Maras, sudjeluju u svim recentnim potrebama lokalne sredine u kojoj borave, a za sudjelovanje u ovoj akciji nije ih trebalo dodatno motivirati.

Sami su se organizirali i fotografirali svoje školske prijatelje, članove obitelji ili sasvim slučajne prolaznike, s poticajnom porukom za izliječenje malene Mile kako bi senzibilizirali javnost za važnost aktivne participacije u potrebama pojedinaca ili zajednice.

Učenicima Učeničkog doma Podmurvice u sklopu svih aktivnosti nudi se iskustvena spoznaja, a ovom su prilikom pokazali kako naše društvo ipak počiva na mladim ljudima koji su spremni suosjećati, pomagati i participirati društvu, stvarajući ga socijalno osjetljivim za sve one koji su u potrebi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari