UČENICI DOMA PODMURVICE

U Rijeci obilježen Dan ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Foto: Mateo Levak/Riportal

U povodu nacionalnog Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, danas su na Korzu, na velikoj ružičastoj majici učenici Učeničkog doma Podmurvice ispisivali prigodne poruke humanosti, tolerancije, borbe protiv diskriminacije drugih i drugačijih

Učenički dom Podmurvice Rijeka dobitnik je Nagrade Luka Ritz – za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, te svake godine nastoji senzibilizirati javnost za gorući problem nasilja.

U ime Primorsko-goranske županije podršku obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja iskazale su i zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin te voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj.

Zamjenica Medarić poručila je kako je ovo hvale vrijedna akcija Učeničkog doma Podmurvice koji obilježavanjem današnjeg dana poručuju kakvo društvo trebamo graditi, osvijestiti ljude da se na svako nasilje treba reagirati i poslati poruku da šutnja u ovome slučaju nije zlatna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari