TRENING HUMANITARNOG KARAKTERA

FOTO Torpedo Runnersi i Riječani velikog srca prikupili novac za liječenje Maura Baraka

Trčanje zaboravljenim dijelom Rijeke

Još jedan otvoreni trening organizirali su članovi Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners proteklog vikenda. Za razliku od prijašnjih održanih u Kastavskoj šumi, ovog se puta trčalo u “zaboravljenom” centru grada.

Naime, u okviru projekta Mjesni odbor Hartera = kvARTera organiziran je Torpedo Hartera Run čime su riječki trkači dali potporu zajednici Mjesni odbor Hartera čiji je cilj građanima ukazati na njihovu ideju da prostor tvornice papira Hartera i područja Vodovodne i Ružićeve ulice preobraze u buduće društveno-kulturno središte ovog dijela Rijeke.

Tako se u nedjeljno jutro trčalo ili pak trčalo i hodalo od mosta Marganovo pa Ružićevom i Vodovodnom ulicom što je bila odlična prilika za rekreaciju u centru grada uz atraktivno (nabujalo) izdanje Rječine i zanimljive stare ulice Rijeke koje krase zanimljivi  murali.

I dok je trkačka grupa predvođena aktualnom hrvatskom prvakinjom u trailu Ingrid Nikolesić napravila dva kruga ovim područjem te pretrčala oko 5 kilometara, trkačko-hodačka grupa Harteru i okolne ulice prošla u jednom krugu duljine oko 2,5 kilometara.

Kako je i ubičajeno, i ovoga puta nije izostala okrijepa za sve sudionike treninga među kojima je bilo i cijelih obitelji, ali i poneka iznenađenja te prilika da se pomogne i onima koji nisu u mogućnosti nedjeljna jutra provesti aktivno.

Naime, Torpedo Runnersi odazvali su se pozivu Sportsko rekreacijskog kluba Rika te u sklopu ovog otvorenog treninga organizirali i prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Maura Baraka, 12-godišnjeg dječaka kojemu je već u 4. godini života dijagnosticirana teška i rijetka bolest zbog koje mu ne okoštava potkoljenica.

Prikupljeno je 1.400 kuna, a svi su sudionici treninga na poklon dobili Torpedo Hartera Run višenamjensku traku (buff) te tiskanu mapu “Kvarterski rječnik” kojim zajednica MO Hartera sugerira što obići na ovom poviješću i umjetnošću bogatom području.

Bilo je ovo prvo sportsko događanje u Harteri kojem se priključio i Urban Hartera Climbing Crew odnosno penjači Silvio Kezele i Zoran Doričić, vodiči Planinarskog društva Kamenjak, koji su tijekom karantenskih dana došli na ideju penjanja zidovima na području Hartere. Nakon trčanja ovaj je penjački dvojac svim zainteresiranima omogućio i penjačko iskustvo što su podjednako dobro prihvatila i djeca i odrasli.

Torpedo runners

Torpedo Runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Budući da se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja će promovirati trčanje, rekreativno bavljenje sportom i očuvanje zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se s vremenom pridruživalo sve više članova što je generirali i sve više ideja. A kako bi ih mogli realizirati, ova je neformalna grupa trkača krajem 2019. godine prerasla u Sportsko rekreativnu udrugu Torpedo Runners koja broji više od 100 članova. Treninzi Torpedo Runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku.

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari