IZBORI U SDP-u

Doznali smo imena svih novoizabranih članova predsjedništva SDP-a. U predsjedništvu ipak Željko Jovanović i Romana Jerković

Željko Jovanović i Romana Jerković Foto: Pixsell

Službena objava rezultata za članove predsjedništva predviđena je za sutra

Prema nepotpunim službenim rezultatima s obrađenih 98,6 posto biračkih mjesta u drugi krug utrke za predsjednika SDP-a ulaze Peđa Grbin s osvojenih 40,67 i Željko Kolar s 26,29 posto glasova, objavio je u nedjelju vršitelj dužnosti predsjednika stranke Zlatko Komadina.

Prebrojani glasovi pokazuju da je Ranko Ostojić osvojio 17,33 posto, Mirela Ahmetović 14,61 i Marino Percan 0,58 posto.

Što se ostalih rezultata tiče, Komadina je službene rezultate najavio za ponedjeljak. Rekao je da se glasovi za predsjedništvo još broje te kako se među kandidatima, izuzev potpredsjednika koji se znaju, vodi bitka za svaki glas.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mostarac i Krpan ipak nisu izabrani

Doznajemo međutim da je ipak došlo do obrata po pitanju riječkih kandidata. Iako je prema prvim neslužbenim rezultatima izgledalo da su se SDP-ovci odlučili za nova lica, Mateja Mostarca i Sandru Krpan, ipak nisu. Stranački veterani Željko Jovanović i Romana Jerković prestigli su ih po broju glasova u fotofinišu.

Sandra Krpan Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Evo novog saziva predsjedništva

U novi saziv predsjedništva izabrani su Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Ranko Ostojić, Siniša Hajdaš Dončić, Jasenka Auguštin Pentek, Sara Medved, Ivan Račan, Biljana Gaća, Mišo Krsticević, Mihael Zmajlović, Predrag Fred Matić, Kristina Ikić Baniček, Željko Sabo, Romana Jerković, Ivana Marković i Domagoj Hajduković.

Kako su birali riječki SDP-ovci

Rijecka organizacija SDP-a, imala je ukupno četiri kandidata za predsjedništvo stranke. Kroz broj glasova koji su osvojili upravo u Rijeci, možemo vidjeti tko uživa koliku podršku članova svoje organizacije. A Rijeka je glasala ovako:

Zeljko Jovanović 120
Sandra Krpan 106
Vojko Braut 93
Romana Jerković 79

Vojko Braut foto: Rijeka.hr

Podsjetimo, najveću podršku za predsjednika stranke u Rijeci je imao Peđa Grbin. Njegov protukandidat u drugom krugu, Željko Kolar u Rijeci je dobio zanemariv broj glasova, odnosno, bio je zadnji među pet kandidata u prvom krugu izbora.

Peđa Grbin i Željko Kolar Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari