Foto: Čavle

U Čavlima, u neposrednoj blizini Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, počeli su radovi na uređenju, djeci i rekreativcima, omiljenog igrališta Jama.

Jedan je to od najavljenih projekata aktualne općinske vlasti na čelu s načelnicom Ivanom Cvitan Polić usmjeren prema mještanima, a u cilju zdravijeg i kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena, kako djece iz obrazovne i odgojne ustanove u blizini, tako i klubova i rekreativaca.

Vrijednost investicije procijenjena je na oko 600 tisuća kuna, a projekt je apliciran na natječaj za dobivanje bespovratnih EU sredstava gdje je dobio zeleno svjetlo. U rujnu je tako sklopljen Ugovor za sufinanciranje projekta u visini 244 tisuća kuna bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nakon toga Općina Čavle pokrenula je postupak javne nabave te je za izvođača radova odabrana tvrtka Goran graditeljstvo iz Delnica koja je ponudila najpovoljniju ponudu u visini 563 tisuće kuna.

-Unatoč korona pandemiji, nastavljamo ulagati u poboljšanje standarda življenja u općini Čavle. Posebno vodimo računa o djeci, mladima, sportašima i rekreativcima. Po cijeloj općini uredili smo dječje parkiće sa spravama, a na dva mjesta postavili smo i vanjske sprave za rekreaciju odraslih. Zdrav život podrazumijeva sportsku aktivnost, a to će odsad biti još dostupnije i bolje s novim uređenjem sportskog igrališta Jama, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Sportsko igralište Jama dobit će novi, moderniji i ljepši izgled te za sportaše ugodniju podlogu. No, da bi to bilo moguće, potrebno je napraviti preduvjete i riješiti oborinsku odvodnju.

-U sklopu ovog projekta najprije će se riješiti oborinska odvodnja igrališta. S obzirom da se igralište nalazi u „jami“, odnosno dolcu, moramo riješiti vodu koja se dosad slijevala na igralište. Zbog toga najprije ćemo izgraditi dva upojna bunara i postaviti dovoljan broj novih oborinskih šahti. Cijelo će igralište dobiti novi asfalt, biti će omeđen rubnjacima kako bi se spriječili nanosi zemlje na teren. A na kraju će se sportski tereni obojati akrilnom podlogom što će najviše doprinijeti novom izgledu naše Jame, pojasnila je načelnica Cvitan Polić.

Radovi su počeli 25.siječnja, a ugovoreni rok završetka radova je 60 dana, tako da će do dolaska proljeća sve biti gotovo.

Podsjetimo, na ovom sportskom igralištu igraju se djeca iz Dječjeg vrtića Čavlić, a nerijetko satove Tjelesnog odgoja ovdje imaju djeca Osnovne škole Čavle. U poslijepodnevnim satima treninge ovdje imaju razni sportski klubovi koji djeluju na području općine, ali i rekreativci koji organiziraju turnire u malom nogometu i košarci. Prednost ovog igrališta je što je otvoreno svima i što ima rasvjetu pa se može koristiti i u večernjim satima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari