RIJEKA POMAŽE

U hostelu na Pećinama boravi 20-tak malih Petrinjaca, posjetio ih i gradonačelnik Obersnel

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel posjetio je Petrinjce i stanovnike okolnih sela koji su nakon razornog potresa smješteni u hostelu Dharma u Rijeci

Naime, Udruga „Joga u svakodnevnom životu Rijeka“ u suradnji s hostelom Dharma među prvima je stavila na raspolaganje cijeli smještajni kapacitet unesrećenim Petrinjcima. Važna karika u pružanju pomoći bio je Armin Hadžić, psiholog i voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj pri Gradu Petrinji, ujedno i član Udruge „Joga u svakodnevnom životu“, koji je kontaktirao predstavnike Grada Petrinje i prenio spremnost riječkog hostela na pružanje pomoći, a u sve se uključila i Petrinjska kuća zdravlja.

Izražavajući nadu da se dobro osjećaju u Rijeci, gradonačelnik Obersnel istaknuo je Petrinjcima da će im Grad Rijeka pružati pomoć dok god bude potrebno.

Petrinjci smješteni u hostelu Dharma zahvalili su se Gradu Rijeci i Riječanima na dosad pruženoj potpori ručnim radom sa simbolom Petrinje, istaknuvši da su upravo stanovnici Rijeke bili među prvima koji su kao volonteri i predstavnici stručnih službi pohitali u pomoć potresom pogođenim područjima.

Od trenutka kad se ukazala potreba, nakon razornog potresa koji je Petrinju i okolicu pogodio 29. prosinca protekle godine, u hostelu Dharma boravilo je tridesetak osoba, a raduje činjenica da se svakog dana zbog povratka u Petrinju njihov broj smanjuje te trenutno u hostelu boravi dvadesetak odraslih i djece.

Gradonačelnik Obersnel i pročelnica Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković prigodnim su poklonima darivali upravo najmanje privremene stanovnike hostela Dharma, među kojima je i prvašić Eugen Kezele. Upravo je mali Eugen poslao pismo zahvale gradonačelniku što je im je Grad Rijeka omogućio da besplatno posjete riječke ustanove, između ostaloga i izložbu Balthazar 51000 i Astronomski centar Rijeka.

Naime, Grad Rijeka je za osobe s potresom pogođenog područja koji borave u Rijeci, ali i sve one koji će eventualno doći, osigurao besplatne usluge gradske knjižnice i ulazak u gradske ustanove u kulturi.

Također, Grad Rijeka osigurava i besplatan javni prijevoz, besplatan vrtić i produženi boravak za djecu koja eventualno u Rijeci kreću u vrtić ili osnovnu školu kojima će imati osiguranu i prehranu, te jednokratnu novčanu pomoć za nabavu školskog pribora za osnovnu školu.

Također, dojenčad koja ima potrebu za prilagođenom hranom moći će je dobiti besplatno u Savjetovalištu za prehranu dojenčadi Doma zdravlja PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari