HVALA U IME SPAŠENIH!

U jednom danu u Rijeci čak tri hitna medicinska prijevoza helikoptera HRZ-a!

Foto: Riportal

Dva pacijenta prevezena su s otoka Lošinja do KBC-a Rijeka, a jedan pacijent s otoka Raba do KBC-a Rijeka

Protekle srijede, 7. travnja, požrtvovne dežurne letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, smještene na aerodromu Rijeka na otoku Krku, provele su čak tri akcije hitnog zračnog medicinskog prijevoza.

Pogledajte VIDEO:

Dva pacijenta prevezena su s otoka Lošinja do KBC-a Rijeka, a jedan pacijent s otoka Raba do KBC-a Rijeka. Na terenu je i ovoga puta zamijećena savršena koordinacija svih hitnih službi koje sudjeluju u akccijama/operacijama ovoga tipa – tu su uvijek i dežurni vatrogasci, policijski službenici i naravno ekipe hitne mediinske pomoći.

U ovogodišnjim hitnim zračnim medicinskim prevoženjima posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila i 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a u 2021. godini ostvarile su nešto manje od 167 naleta u 406 letova, a prevezle ukupno 142 pacijenta i 16 osoba u njihovoj pratnji.

Sve pohvale požrtvovnim letačima koji su u hitnim situacijama najčvršća karika u spašavanju životno ugroženih ljudi koji s otoka ili drugih nepristupačnih terena što prije moraju doći do hitne medicinske pomoći, operacijskih sala i bolničke njege.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari