STROŽE MJERE

Riječani o novim mjerama i zatvaranju terasa: ‘Mi volimo lokale, nije ni Senj daleko’

Foto: Mateo Levak/Riportal

Na dva tjedna zatvaraju se trgovine, ali isključivo one koje prodaju odjeću i obuću

Primorsko goranska županija prva u Hrvatskoj ide u novi lockdown. Lokalni stožer takav zahtjev objašnjava brojkom od 382 novooboljele osobe i sedmero preminulih u proteklom danu. Pooštrene mjere Rijeka uvodi od ponedjeljka, a tiču se škola, rada trgovina i terasa kafića.

Više u VIDEOPRILOGU:

‘Falit će terase’

Još malo pa gotovo. Opet je odzvonilo ispijanju kava na terasama. Od ponedjeljka se zatvaraju!

”Kao što smo narod koji voli hodat po lokalima, po terasama falit će sigurno, međutim izlaza uvijek ima, možda malo smiješno, ali Istra nam nije daleko, a na kraju krajeva ni Senj nam nije daleko”, rekao je Ibrahim Dizdarević iz Rijeke.

”Žao mi je, da, šteta da se zatvaraju, ne bi trebalo to zatvarat, jer inače vani nema potrebe da se zatvara”, komentirala je Kata Villa iz Kraljevice.

”Sigurno da će nam falit terase i sve, ali bolje da se sad malo smiri situacija”, kazao je Damir Hadžić s Krka.

Zbog covida je u bolnici 200 ljudi, čak 20 % više od maksimalnog broja hospitaliziranih u prosincu. Na respiratoru je 21 pacijent, 7 je preminulih, dosad najviše u jednome danu.

”Mi imamo osigurano 250 kreveta, tu moram naglasiti da uvijek razmišljamo korak naprijed i ono što je nama otegotna okolnost je ne samo da moramo covid bolesnike nego moramo bit spremni sve ostale bolesnike primiti”, izjavio je Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Na dva tjedna zatvaraju se trgovine, ali isključivo one koje prodaju odjeću i obuću. Vlasnica više takvih dućana ogorčena je, kaže na nepravedne i nelogične odluke stožera. Robu je odavno naručila i platila. Sada kada je treba prodati- mora zaključati, a radnike poslati kući.

”Ako se zatvaraju šoping centri, ali ove trgovine koje su u centru grada, tu se napravi 2 kupca, van, provjetreno, vrata su otvorena, ja osobno mislim da to nije smjelo pogodit trgovine koje su same za sebe, sa ulazom”, rekao je Ivanka Pavičić, vlasnica lanca trgovina.

Zabranjuju se posjeti staračkim domovima, zatvaraju se casina i kladionice.

”U principu jesam, da, mislim ljudi se ne pridržavaju mjera i onda se mora to tako”, izjavio je Milan Ilić iz Rijeke.

Covid brojke ovdje divljaju tjednima, drugog izbora za Stožer – nema, prenose RTL-ove Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari