U Kostreni dodijeljene općinske stipendije učenicima i studentima vrijedne 477 tisuća kuna

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020. Općina Kostrena dodijelila je 59 stipendija za što je u proračunu osigurano 477 tisuća kuna

U Vijećnici Općine Kostrena održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019./2020.

Dobitnicima stipendija ugovore je uručila zamjenica načelnika Đurđica Matešić-Bilobrk uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u Kostreni svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija“.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020. Općina Kostrena dodijelila je 59 stipendija za što je u proračunu osigurano 477 tisuća kuna.

Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 22 učenika i 31 student. U skladu s kriterijima uvedenim prošle godine, dodijeljene su i 3 stipendije za učenike slabijeg imovinskog stanja te 3 studentske stipendije u kategoriji deficitarnih zanimanja.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije dodijeljene prema kriteriju izvrsnosti iznose 700 kuna mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci.

Nešto izdašnijim iznosom stipendiraju se studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja. Stipendiju u iznosu od 1.200 kuna primaju studenti koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije te 2.500 kuna studenti koji studiraju izvan PGŽ.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina želi mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj njihovih potencijala.

Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza učenika koji redovito pohađaju srednju školu te im uoči početka školske godine bonom od 600 kuna pomaže u nabavci udžbenika i drugih potrepština.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari