Na postamentima na Korzu izložba „Volonteri godine“

Na postamentima na Korzu u organizaciji Volonterskog centra Rijeka, koji djeluje u sklopu Udruge za razvoj civilnog društva Smart, postavljena je izložba „Volonteri godine“

Izložba je posvećena dodjeli nagrade „Volonteri godine“, čijom dodjelom posljednjih 13 godina udruga Smart u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka obilježava 5.12., Međunarodni dan volontera.

„Kako bismo dodatno istaknuli one koji nesebično daju svoje vrijeme, znanje i trud, organizirali smo izložbu „Volonteri godine“ na riječkome Korzu i pozivamo građane i građanke da se inspiriraju tim sjajnim pojedincima/kama i organizatorima volontiranja“, ističu u Smartu.

Izložba „Volonteri godine“ inspirirana je nagrađenim i pohvaljenim volonterima i organizatorima volontiranja, ali i svima onima koji su potiho i „nevidljivo“ zakoračili u volonterstvo, ostavljajući snažan trag u onima kojima su pomogli. Inspirirana je i radom Volonterskog centra Rijeka, njihovom motivacijom i naporima da volontiranje učine vidljivim, važnim, vrednovanim, vezivnim tkivom zajednice.

„Vjerujući u i promičući volontiranje kao jednog od najsnažnijih elemenata koji doprinose osobnom i društvenom razvoju, naš prethodni rad predstavljamo kroz retrospektivu razvoja nagrade ‘Volonteri godine’, ali i različite varijacije kroz koje se volontiranje manifestira, od volontiranja u ustanovama socijalne skrbi, volontiranja starijih osoba i utjecaja na zdravlje, inkluzivnog volontiranja, volontiranja kao osobnog i profesionalnog razvoja te školskog volontiranja i volontiranja mladih. Zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad, pokazali spremnost na suradnju, ali i pokazali motivaciju i želju da zajedničkim snagama učinimo našu zajednicu solidarnijom, većom te brižnijom“, kazat će organizatori.

Organizatori zahvaljuju Foto studiju Kurti, Smiljani Radović Lagator i Marku Laći, bez čijih fotografija ova izložba ne bi bila moguća.

Izložba se može pogledati do 25 studenoga, a o izložbi i volontiranju svi zainteresirani mogu se informirati na info štandu postavljenom na Korzu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari