U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Galerija | U Kostreni prvi dan proljeća dočekali „Danima nordijskog hodanja“

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kostrena je od danas 20. ožujka pa sve do 22. svibnja 2022. domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”. Tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja. 

Program manifestacije započeo je jutros u Žurkovu u  10 sati kada se pokraj Jedriličarskog kluba Galeb okupilo preko pedesetak posjetitelja kako bi sudjelovalo u programu Korakom do zdravlja – nordijskom hodanju i pješačenju obalnim putom od Žurkova do lučice Stara voda i natrag, u dužini od 6 km i trajanju od oko 2 sata. KŠR Gorovo pripremio je i program Roditelji i djeca u pokretu kako bi na uključivanje u aktivnost potaknuo što više obitelji koje su provele zabavno jutro igrajući se. 

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Posjetitelji koji se nisu odvažili okušati se u nordijskom hodanju,  uživali su u ponudi različitih sadržaja, od Sportsko – rekreativnu zone za djecu u kojoj je KŠR Gorovo nudio različite igre za djecu, kao što su bacanje kolutova, sportski poligon, hokej, mini golf… Najhrabriji su otkrili Robin Hooda u sebi i pristupili poligonu za streličarstvo na kojem su iz SK Ajkule prezentirali ovaj zanimljiv sport. Najveće oduševljenje kod najmlađih posjetitelja izazvao je konj  s Ranča Anđeli kojeg je bilo moguće jahati. Uz odličnu atmosferu za koju se pobrinuo  DJ Vedran svi posjetitelji manifestacije razgibali su se u plesnom ritmu!

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. 

 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za sve iduće programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na broj 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na broj 051/289 207 te tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

“Vidimo se u Kostreni i iduće nedjelje kada otkrivamo nove pješačke staze zajednička je poruka organizatora i pozivnica na uključivanje u ovu zanimljivu proljetnu manifestaciju.”, poručili su organizatori.

 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari