U Krešimirovoj ulici poravnava se šljunak na južnom kolničkom traku u izgradnji!

Foto: Riportal/M. Levak

Današnji pogled na gradilište u Krešimirovoj ulici, na dijelu bliže Mlaki, otkriva obećavajuće zahvate na kolniku ispod kojega se donadavno kopalo

Naime, veliki građevinski strojevi poravnavaju šljunak na južnoj prometnoj traci, što znači da se polako ali sigurno približava i trenutak kada će južni kolnički trak ponovno dobiti asfaltni pokrov.

Ne moramo posebno ni naglašavati koliko je to dobra vijest, i s kolikim će olakšanjem vozači dočekati ponovno puštanje Krešimorove ulice u cijelosti u promet!

Neslužbeno, sva četiri traka na jednome dijelu Krešimirove ulice trebala bi biti puštena u promet u travnju.

No kompletni radovi u Krešimirovoj ulici ipak neće biti završeni u ugovorenom roku, koncem travnja ili početkom svibnja, nego tek u lipnju ove godine.

Investitori kompletnih radova su Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija i Hrvatske ceste a ukupna vrijednost radova je 36,566 milijuna kuna od čega 16,056 milijuna ulažu Hrvatske ceste kao nositelj projekta, za rekonstrukciju kolnika i rubnjaka, u duljini od 1.400 metara te usklađenje prometne signalizacije.

Dio KD-a ViK-a povećan je s ugovorenih 18,135 milijuna na 19,902 milijuna – za izgradnju transportnog kanalizacijskog kolektora, dugog 1.080 metara, rekonstrukciju kilometar dugog vodovodnog sustava i polaganje optičkog kabela, pri čemu još 613 tisuća kuna osigurava Grad Rijeka, za izgradnju 200 metara dugog sustava oborinske kanalizacije.

​Izvođač radova je zajednica ponuđača koju čine GP Krk i slovenska Godina, a rekonstrukcija Krešimirove je prvi dio velikog projekta »Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka«, vrijednog 1,76 milijardi kuna, koji se sa 71 posto sufinancira sredstvima Europske unije kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014. – 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari