Na Gatu Karoline Riječke uskoro 4. eno-gastro festival WineRI!

Ilustracija (WineRI)

U petak 13. i subotu 14. ožujka 2020. godine, u velikom šatoru na Gatu Karoline Riječke održavat će se eno-gastro festival WineRi koji će okupiti šezdesetak izlagača vina i ostalih prehrambenih namirnica.

Festival je namijenjen uspostavljanju suradnje između proizvođača hrane i vina te ugostitelja, ali i građanima koji će se moći upoznati s proizvodima 64 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Italije, Srbije i Slovenije. Primorsko-goransku županiju predstavljat će 19 izlagača, a uz autohtone kvarnerske sorte vina, posjetitelji će moći pogledati ponudu rakija i likera, suhomesnatih proizvoda te sira i maslinovog ulja.

Festival WineRi na konferenciji za medije najavili su Žarko Stilin iz Aha marketinga, Tea Cimaš iz Centra za poljoprivedu i ruralni razvoj PGŽ, zamjenik župana PGŽ Petar Mamula, direktorica Turističke zajednice Kvarner Irena Peršić Živadinov, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i Blanka Kalokira iz HGK – Županijske komore Rijeka.

Okupljeni su kazali kako se festivalom želi ojačati suradnja lokalnih proizvođača hrane te ugostitelja, kao i promovirati bogata eno i gastro ponuda ove regije. Govoreći o turističkom značaju manifestacije, navedeno je kako se upravo promocijom raznolikosti gorskih i primorskih autohtonih proizvoda na tržištu može privući posjetitelje u kvarnerske krajeve te ih zadržati kao goste.

Organizatori festivala WineRi su agencija Aha marketing te Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, a među brojnim pokroviteljima festivala nalaze se i Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, PGŽ i Turistička zajednica Kvarner.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari