Foto: mmpi
U poslovnoj zoni Bakar-Kukuljanovo u Primorsko-goranskoj županiji u petak, 11. ožujka otvoren je novi sortirni centar Hrvatske pošte, čijom izgradnjom područje Kvarnera i Istre dobiva suvremeni logistički prostor koji će unaprijediti kvalitetu dostave na ovom području.
Na svečanosti otvorenja novog poslovnog objekta Hrvatske pošte sudjelovao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je nakon obilaska izjavio kako su upravo na ovom mjestu, prije dvije godine, položili kamen temeljac za novi sortirni centar, logistički centar Hrvatske pošte koji će pokrivati Kvarner i Istru, vrijedan 60 milijuna kuna.
Novi centar u Kukuljanovu prostire se na površini od 4200 četvornih metara, a zapošljavat će oko 300 radnika Hrvatske pošte.
“Ova investicija, nakon one velike investicije, najveće investicije u povijesti Hrvatske pošte u posljednje vrijeme, a to je novi sortirni centar u Velikoj Gorici, ovdje na Kukuljanovu zapravo zaokružuje taj investicijski ciklus ulaganja u logističke centre.”, rekao je ministar Butković osvrnuvši se na novi smjer Hrvatske pošte koja bilježi vrlo dobre rezultate u posljednje vrijeme, a na čemu je ministar čestitao predsjedniku Uprave i vodstvu Hrvatske pošte.
Otvaranjem poslovnog objekta Kukuljanovo, Hrvatska pošta će u svojoj mreži objekata za sortiranje pošiljaka imati četiri najmodernije točke, budući su do sada uložena sredstva u objekte u Zadru i Osijeku te je sagrađen novi sortirni centar u Velikoj Gorici.
“Dobro je da Hrvatska pošta prati trendove. Znate da je poštansko tržište liberalizirano i da se Hrvatska pošta, kao tvrtka koja je u stopostotnom vlasništvu Republike Hrvatske, jako dobro nosi s konkurencijom i ide u nove investicije i to je jako veliki doprinos hrvatskome gospodarstvu.”, zaključio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Uz velika ulaganja u cjelokupnu digitalizaciju poslovanja, investicije u infrastrukturu bile su ključne za razvoj i pozicioniranje Hrvatske pošte kao vodećega poštanskog operatora u regiji, pojasnili su iz Hrvatske pošte.

“Ponosan sam što danas stojimo uz bok najuspješnijim i najvećim poštama Europe, ali i svijeta. Prepoznale su nas i brojne svjetske tvrtke s kojima gradimo partnerski odnos, a svakako bih izdvojio Amazon, Zalando i About You. Svakodnevno za njih dostavljamo desetke tisuća paketa.”, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari