U Rijeku stigao svjetski putnik koji pješači od Njemačke do Japana noseći poruku prijateljstva!

Christian Adeler iz njemačkog Lauchringena (pokrajina Baden-Württemberg) krenuo je 14. ožujka ove godine pješice prema Tokiju

Ovaj 36-godišnjak ima namjeru u 16 mjeseci propješačiti 16.000 kilometara i svojevrsnom vrpcom prijateljstva povezati gradove i države kroz koje prolazi.

Put kojim je krenuo vodi ga od Lauchringena preko Švicarske, Austrije, Italije, preko Hrvatske, gdje uz Rijeku namjerava posjetiti Zadar, zatim Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju, (Armeniju, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan), Kazahstan), Kinu i Japan.

Christian Adeler i Marko Filipović (Foto: Grad Rijeka)

Na svom odredištu u Tokiju želi predati svojevrsnu vrpcu prijateljstva, po njegovoj tvrdnji najveću na svijetu, Međunarodnom olimpijskom komitetu povodom Ljetnih olimpijskih igara.

U svakoj od 16 država kroz koje će pješačiti namjerava u znak prijateljstva, u gradovima koje je unaprijed odabrao, ostaviti jednu kamenu plaketu.

U Hrvatskoj namjerava ostaviti plaketu broj 5 i želja mu je ostaviti je baš u Rijeci jer je čitao o našem gradu, povijesti, multikulturalnosti i EPK, odnosno luci različitosti. No, kako sad stvari stoje, kazao je kako će izgleda morati u Hrvatskoj ostaviti dvije plakete s istim brojem, odnosno plaketu broj 5 i 5.1, jer uz Rijeku želi posjetiti i Zadar.

Kamena plaketa prijateljstva koju Christian Adeler namjerava ostaviti u svakoj državi

Svjetskog putnika-pješaka Christiana Adelera primio je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, uručivši mu pritom prigodni poklon, bocu za sportaše u koju će Adeler moći napuniti riječku vodu, uz želju da se ponovo vrati u Rijeku.

Boca za vodu – poklon Grada Rijeke

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari