U Viškovu stotine građana u veličanstvenom mimohodu u sjećanje na žrtvu Vukovara

Unatoč kiši, obilježavanje 18. studenog, dana pada grada heroja i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara  u Viškovo je privuklo nekoliko stotina učenika osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej,  mještana, predstavnika braniteljskih udruga, udruga roditelja, udovica i obitelji poginulih branitelja, sportskih udruga i udruga civilnog društva

Tiho i dostojanstveno, s upaljenim svijećama u koloni sjećanja koračali su i općinska načelnica Sanja Udović, njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić, predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar, nekoliko općinskih vijećnika i mnogi drugi.

Inicijativa za Kolonu sjećanja prije četiri godine potekla je od strane Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji čiji je predsjednik Luka Matanić rekao kako su se ove godine odlučili Kolonu sjećanja organizirati na sam dan pada grada Vukovara kako bi svi oni koji nisu mogli jučer biti u Vukovaru mogli iskazati pijetet žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske. Općinska načelnica istaknula je kako se na Viškovu posebna pažnja posvećuje obiteljima čiji su članovi poginuli u Domovinskom ratu, a koje su se nakon rata doselile na područje Viškova.

 

Upravo su mimohod i kolona sjećanja prilika da dokažemo zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvama Vukovara, ali i zahvale svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju Republike Hrvatske, poručila je Udović kojoj je posebno drago što se u organizaciju aktivno uključio i Savjet mladih koji je, među ostalim, nabavio svijeće za učenike.

Predsjednik Savjeta mladih Ivan Sušanj rekao je kako se Savjet uključio u ovu akciju jer i mladi na području Viškova prepoznaju da ne možemo graditi budućnost bez poznavanja prošlosti i na ovaj način pokazuju da Viškovo poznaje prošlost, cijeni žrtvu Vukovara i cijele Hrvatske te na ovaj način gradi svoju sretnu budućnost.

Kolona sjećanja krenula je s parkirališta Milihovo prema Trgu na brege gdje su svijeće postavljene u veliko slovo „V“ koje simbolizira Vukovar, Viškovo i znak pobjede. Potom je u crkvi Svetog Mateja služena sveta misa. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari