PREDIVNA GESTA

Učenici produženog boravka Područne škole Veprinac izradili ukrase za bor COVID odjela Na Sušaku

Učenici produženog boravka Područne škole Veprinac, pod vodstvom učiteljice Dolores Varljen Mišetić izradili ukrase za bor COVID 2 odjela na sušačkom lokalitetu KBC-a

U sastavu Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija djeluje i Područna škola Veprinac u kojoj nastavu pohađaju učenici prvih triju razreda koji broje tridesetak učenika. U produženom boravku sudjeluje jedanaest učenika, a među njima je i Rafael čija majka Ivana Martinčić Vidović radi na COVID odjelu u sušačkoj bolnici, a upravo je od nje i potekla inicijativa da se izradi nakit za bor.

VIDEO DANA:

„Epidemija koronavirusa traje već jako dugo i nekako mi se čini da mnogi ljudi koji nisu izravno pogođeni bolešću  u posljednje vrijeme ignoriraju informacije o pandemiji te postaju pomalo ravnodušni na patnje bolesnika, preopterećene medicinske djelatnike, narušen zdravstveni sustav, na zastrašujuće brojeve preminulih. Sve me to dodatno motiviralo da se naši učenici uključe u izradu ukrasa i barem  simbolično pokažemo bolesnima da ih nismo zaboravili, da suosjećamo s njima i njihovim obiteljima, da mislimo i na one koji o njima danonoćno brinu“, istaknula je učiteljica Dolores Varljen Mišetić.

Učenici su pojasnili kako je svaki ukras samo mali izraz predbožićnog ugođaja koji odašilju u nepoznat prostor, među njima nepoznate ljude. „Njima želimo makar malo odagnati brigu, donijeti dašak radosti, trenutak vedrine i možda izmamiti koji osmijeh“, složno su zaključili mali umjetnici.

Na kraju je razdragana ekipa iz Veprinca poželjela da svima božićni blagdani, kao i svi nadolazeći dani u novoj godini proteknu u ozračju topline, uz što više zdravlja i radosti te su zahvalili djelatnicima na svakom trenutku nesebične brige za bolesnike!

Ukrasima su se neizmjerno obradovali djelatnici i pacijenti COVID 2 odjela, kojima je u ovo blagdansko vrijeme plemenita akcija malih umjetnika sa Veprinca uljepšala i obojala vedrijim bojama bolesničke dane.

U izradi ukrasa sudjelovali su: Rafael Vidović, Tina Mihelčić, Luna Brubnjak, Emili Kik i Mia Volarić, učenici 1. razreda; Leana Bernečić, učenica 2. razreda; Natali Brumnjak, Doris Poščić, Tijana Kinkela, Zmaj Franjul i Patrik Subašić, učenici 3. razreda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari