URNEBESNO 1. SP U PUCKANJU U KLUBU MLADIH: Uz obilje zabave i smijeha prikupljeno i tisuću kuna u humanitarne svrhe!

Najbolje vrijeme od 13:02 min ostvarila je natjecateljica Ivana Puškarić iz Rijeke, što je ujedno i novi svjetki rekord u puckanju pucketajuće folije!

U riječkom Klubu mladih održano je 1. svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju pucketajuće folije. Šezdesetak natjecatelja svih uzrasta, više od stotinu gledatelja te prikupljena sredstva u iznosu nešto većem od 1.000,00 kn (sredstva se i dalje skupljaju na Info pultu Kluba mladih Rijeka!) potvrda su da je ova zanimljiva i neuobičajena akcija uspjela.

puckanje 2

Članovi kluba odlučili su organizirati ovo jedinstveno natjecanje kako bi dodatno motivirali građane, medije a naročito mlade za sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Kompletan iznos od simbolične kotizacije (koja je iznosila minimalno 5,00 kn) namijenjen je Dječjoj bolnici Kantrida.

puckanje 3

Dobru zabavu i iznenađujuće napetu natjecateljsku igru puckanja nakon 20 zadanih minuta prekinuli su suci te je nakon pregleda ispuckanosti folija donesen konačni sud o pobjednicima 1. svjetskog prvenstva u Puckanju pucketajuće folije.

puckanje 4

Najbolje vrijeme od 13:02 min ostvarila je natjecateljica Ivana Puškarić iz Rijeke, što je ujedno i novi svjetki rekord u puckanju pucketajuće folije.

puckanje 5

13:58 bilo je vrijeme drugoplasirane Heidi Pavlović, a treće vrijeme ostvarila je Ivana Baričević s 15:40 min. Dominaciju žena na ovom 1. svjetskom prvenstvu u Puckanju pucketajuće folije potvrdila je i Maja Mirković koja je osvojila posebnu nagradu (pehar umjetnički dizajniran od pucketajuće folije!) sudačke komisije za jedinu kompletno isPuckanu foliju.

11

Pobjednica Ivana Puškarić, još vruće glave nakon natjecanja, bila je oduševljena natjecanjem i napetom borbom. Napomenula je da nije očekivala da će puckanje biti ovako teško ali da je vrlo zadovoljna pobjedom i osvojenom nagradom koju će podijeliti s prijateljima. Ugodno se iznenadila time što je upravo njezino vrijeme, vrijeme novog svjetskog rekorda te je obećala da će do idućeg natjecanja marljivo trenirati.

puckanje 7

Najbolji su nagrađeni s 5l Heineken bačvicom (1. nagrada ), pet kvadratnih metara Wrap Bubble – pucketajuće folije (2. Nagrada) i pićem i glazbenom željom (3. nagrada).

Odlična zabava, prikupljena sredstva za Dječju bolnicu Kantrida, napeto natjecanje i izvrsna atmosfera garancija su da će se u vrlo skoro vrijeme održati i 2. svjetsko prventsvo u puckanju. A s obzirom na veliki interes, uskoro možemo očekivati i da će puckanje postati i službeni natjecateljski sport u kojem puckanju i zabavi nema granica.

PRAVILA NATJECANJA

Kako bi cijelo natjecanje dobilo na atraktivnosti i kompetitivnosti postavljena su i jasna pravila puckanja:

Pucka se Pucketajuća folija vel. 25x50cm
Svi natjecatelji počinju puckati u isto vrijeme
20 minuta time limit za Puckanje

Individualno natjecanje – svatko pucka svoju foliju
Pucka se isključivo stiskanjem mjehurića kažiprstom i palcem s jednom ili obje ruke bez pomoći drugih
Zabranjeno je puckanje: “štrukanjem”, stiskanjem o stol, nogama, s drugom/im osobom/ama i sl.

Tko se posluži zabranjenim metodama Puckanja biti će diskvalificiran

Pobjednik je tko prvi isPucka sve mjehuriće
Svi natjecatelji počinju puckati u isto vrijeme
5 kaznenih sekundi natjecateljima za svaki neraspuknuti balončić Pucketajuće folije

Kompletno natjecanje i provedbu pravila promatrala su četiri suca koji su na kraju natjecanja i provjeravali isPuckanost folija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari