VAPAJ AUTOTROLEJEVIH VOZAČA: Građani, parkiranjem na autobusnim stanicama ugrožavate sigurnost putnika!

Foto. Vozači Autotroleja/Facebook

Ponekad netko zastane svojim vozilom na autobusnoj postaji zaista kratko kako bi iz vozila izašao putnik, no ima i puno slučajeva kada se na stanicama ostavljaju vozila na dulje vrijeme

Građani često pronalaze razloge za ljutnju na Autotrolej i njegove vozače, ponekad opravdano a često i neopravdano, no jeste li se zapitali kako radni dan izgleda iz perspektive vozača autobusa i s kojim se problemima svakodnevno susreću?

Jedan od najvećih, iako se mnogim vozačima to tako neće učiniti, jer i zaustavljanje pa čak i parkiranje osobnih vozila na autobusnim stanicama u gradu i prigradu. Taj problem je puno veći no što se laiku čini a na njega godinama upozoravaju vozači autobusa.

Naime, takvim postupcima vozača automobila ne samo da je otežan prilaz i zaustavljanje autobusa na autobusnoj stanici nego je – a to je i puno važnije – zaustavljanjem autobusa izvan autobusne stanice direktno ugrožena sigurnost putnika autobusa. A to je nešto za što direktno odgovaraju vozači autobusa!

Zaustavljanjem i izlaskom putnika iz autobusa izvan označenog mjesta na autobusnoj stanici odnosno dalje od mjesta predviđenih za prelazak ceste pješaka koji izlaze iz autobusa povećana je ugroza njihove sigurnosti za što je direktno odgovoran vozač autobusa. Iz istog razloga vozači ne dozvoljavaju izlazak/ulazak “zakašnjelih” putnika izvan autobusne stanice jer vozač ne može preuzeti odgovornost za sigurnost putnika koji pretrčava cestu ili stoji na kolniku kako bi se ukrcao ili iskrcao iz autobusa.

Ponekad netko zastane svojim vozilom na autobusnoj stanici zaista kratko kako bi iz vozila izašao putnik, no ima i puno slučajeva kada se na stanicama ostavljaju vozila na dulje vrijeme pa su vozači autobusa prisiljeni čak zvati i vozila službe za premještanje vozila – “pauk”.

Stoga dobro razmislite ubuduće svi vi koji volite koristiti autobusne stanice kao priručni parking za svoje vozilo. Time uzurpirate nečiji radni prostor i ugrožavate sigurnost drugih građana!

Foto: Vozači Autotroleja/Facebook

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views