VEČERAS NA RIJEČKIM LJETNIM NOĆIMA: Riječke sinkro plivačice vraćaju nas u burne šezdesete uz mjuzikl Hairspray

Večeras u sklopu Riječkih ljetnih noći posjetitelji će moći pogledati plesno-plivački spektakl na vodi. Na Bazenima Kantrida, u 21 sat započinje završna revija riječkih sinkro plivačica iz kluba Primorje Aqua Maris na temu popularnog mjuzikla Hairspray.

Koreografiju i režiju potpisuju, a ujedno i sudjeluju: Valerija Petrachina, Monica Marinelli, Jelena Garabiljević, Meri Drašković, Rebecca Domika, Ivana Host, Marta Crnčić, Iva Matanović, Aleksandra Saršon Pezelj

Nakon što su plivačice uspješno izvele ukupno pet revija na teme popularnih mjuzikala proteklih sezona u vlastitoj organizaciji, riječko Kazalište se ponovno vraća na bazen kako bi sa sinkro plivačicama riječkoj publici pokazalo čaroliju na vodi.

Ove će godine to biti Back to the ‘60s. Priča je poznata iz mjuzikla Hairspray. Smještena je u početak 60-tih godina prošlog stoljeća, u američki grad Baltimore, u vrijeme borbi za osnovna ljudska prava crnaca protiv rasne segregacije. Glavni će lik, mlada djevojka Tracy postati simbol borbe protiv svake isključivosti, a za ravnopravnost onih drugačijih. Revija na vodi donosi prekrasnu plesnu glazbu početka šezdesetih godina, a trenerice Kluba Primorje Aqua Maris osmislile su koreografije koje će izvesti 90-ak riječkih sinkro plivačica, od najmlađih do najstarijih, uz tehničku i kreativnu podršku HNK Ivana pl. Zajca.

Glazbenu podlogu na koju će plivačice plivati i plesati izvodi Vokalni studio Rijeka. Isto tako, važno je istaknuti kako su dio ovogodišnjih kostima osmislili učenici riječke Tekstilne škole, smjer – krojači i dizajneri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views