KOLONA SJEĆANJA Rijeka odala počast žrtvama Srebrenice – u more položene ruže

U Rijeci je organiziran mimohodom sjećanja pod nazivom „Srebrenica svijetom hodi“

Povodom 22 godine od genocida u Srebrenici, u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke centrom grada prošla je kolona sjećanja kojom se odala počast za 8372 žrtve Srebrenice.

Kao i prethodnih godina, u znak sjećanja na 11. srpnja 1995. godine kada je u Srebrenici počinjen genocid nad više od 8000 Bošnjaka, u Rijeci je organiziran mimohodom sjećanja pod nazivom „Srebrenica svijetom hodi“.

Želeći podsjetiti da se ovaj, ali i svi drugi zločini, ne smiju zaboraviti, kao i poslati poruku da se takvo zlo nikada, nigdje i nikome ne smije ponoviti, građani Rijeke u koloni su prošli gradom, u znak sjećanja na sve nevine žrtve. U ime Grada Rijeke, događaju je nazočio gradonačelnik Vojko Obersnel, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Događaju je nazočio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel

Kolona sjećanja krenula je od Mosta branitelja na Delti, preko Korza te do Gata Karoline Riječke, gdje je pročitana prigodna molitva za žrtve Srebrenice i kao znak buđenja novog života, 22 bijele ruže položene su u more.

„Ova akcija je poziv svim građanima Republike Hrvatske, pripadnicima svih društvenih, nacionalnih, političkih i drugih opredjeljenja, da udružimo misli, snage i nastojanja u jednom, a to je nastojanje da svijet postane bolje mjesto za sve. Svijet sloge, pomirenja i mira, svijet suradnje i povjerenja“, poručili su organizatori.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari