MIJENJA SE SLIKA GRADA

Galerija | (FOTO, VIDEO) Bivša pizzeria Maslina ode u prah! Ruše se objekti u blizini najskuplje ceste u Hrvatskoj

Foto: D. Čuljat

Dobar dio Osječke ulice zameten je prašinom kao posljedica intenzivnih radova na rušenju objekata u blizini jedne od prometnih petlji vezanih uz projekt važne ceste D403

Intenzitet radova na gradilištu pristupnih pravaca i državne ceste D403 koja će povezivati kontejnerski terminal Zagrebačka obala i zapadni dio grada s riječkom obilaznicom ne smanjuje se ni ovih vrućih srpanjskih dana.

Foto: D. Čuljat

Pored toga, u dijelu Osječke ulice u neposrednoj blizini Stanice tehničkog pregleda počeli su radovi na pripremi terena za izgradnju novog  trgovačkog centra Škurinje.

Dobar dio Osječke ulice zavijen je u prašinu kao posljedica intenzivnih radova na rušenju objekata na mjestu pristupne ceste novom trgovačkom centru Kaufland.

Foto: Riportal

Tako je danas u prah pretvorena zgrada u kojoj su djelovala predstavništva mnogih osiguravajućih kuća ali i popularna pizzeria Maslina. Više građevinskih strojeva ruši sve objekte na putu od Osječke pa sve do izlaza iz novoizgrađenog kraka tunela Podmurvice.

Foto: Riportal

Kada smo se već dotakli prometnice D403 u izgradnji, podsjetimo da je izgradnja ceste duge oko tri kilometra vrijedna čak 456,4 milijuna kuna (bez PDV-a).

VIDEO DANA:

Radovi obuhvaćaju izgradnju više složenih objekata, poput tunela Podmurvice (cca. 1253 m), vijadukta Piopi (cca. 316 m) te vijadukta Mlaka (cca. 144 m). Radi o projektu koji je u 85% iznosu sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je dio strateškog projekta Republike Hrvatske – Rijeka Gateway Project.

Radove izvodi zajednica izvođača koju čine Kolektor CPG iz Slovenije, GP Krk iz Hrvatske i EURO-ASFALT iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Riportal

Trenutno se izvode radovi na 1. fazi – izgradnja kružnog raskrižja u čvoru Škurinje te na 2. fazi – od čvora Škurinje do spojne ceste sa Zvonimirovom ulicom, uključujući tunel Podmurvice i vijadukt Mlaka.

Za potrebe sigurnog prilaza budućem trgovačkom centru Kaufland te izlaza na Osječku ulicu provodi se rekonstrukcija i dogradnja nerazvrstane ceste na Škurinjama u što je uključena i semaforizacija raskrižja s Osječkom ulicom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari