ODLIČNO

Na Bazenima Kantrida u rujnu dva velika natjecanja; Dolazi 250 mladih iz cijele Europe

Na Bazenima Kantrida, od 9. do 12. rujna održat će se 1. Europsko prvenstvo za juniore u sinkroniziranom (umjetničkom) plivanju kao i Comen cup – mediteranski kup u umjetničkom plivanju.

Tim su povodom u Trofejnoj Sali kompleksa Bazeni Kantrida potpisani ugovori o domaćinstvu te međusobnim pravilima i obvezana u organizaciji između Grada Rijeke, Hrvatskog saveza umjetničkog plivanja, Riječkog sportskog saveza i Kluba „Primorje Aqua Maris“.

Domaćinstvo ovih natjecanja Rijeci je dodijelila Europska plivačka federacija (LEN), a natjecanje će okupiti više do 250 mladih natjecatelja u dobi od 13 do 15 godina iz cijele Europe.

VIDEO DANA:

Prema riječima predsjednice Hrvatskog saveza umjetničkog plivanja, Margarete Puškarić, velika je čast što će Rijeka biti domaćin dva ovako velika natjecanja. „Moram zahvaliti Gradu Rijeci, Riječkom sportskom savezu i Klubu Primorje Aqua Maris na podršci i suradnji i vjerujem da će oba natjecanja organizacijski biti na najvišem nivou, budući da i RSS i Klub imaju već puno iskustva u organizaciji velikih natjecanja“, rekla je Puškarić.

A da je tome tako potvrdila je i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac dodavši kako su tijekom godina Bazeni Kantrida među sportašima postali prepoznati po dobrim uvjetima kako za organizaciju natjecanja, tako i za odrađivanje treninga i sportskih priprema za natjecanja.

Kao predstavnica Primorje Aqua Marisa, predsjednica kluba Sanja Pavić istaknula je kako je velika čast biti domaćin velikih natjecanja. „Moram se zahvaliti Gradu Rijeci na podršci klubu svih ovih godina, jer bez toga kao bez i odličnih uvjeta koje imamo na Baznima Kantrida, bilo bi puno teže postizati vrhunske sportske rezultate“, rekla je Pavić.

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako ovo zasigurno nije zadnje veliko natjecanje koje se organizira na Bazenima Kantrida. „Žao mi je što zbog epidemioloških mjera natjecanje neće moći biti održano uz prisustvo publike, ali budući da se odvija u rujnu, možda do tada neke mjere i popuste, ali mi je drago što ćemo još jednom u gradu imati veliki broj sportaša“, zaključio je gradonačelnik i poželio svima puno sportske sreće.

Organizatori natjecanja su Europska plivačka federacija (LEN), Hrvatski savez za umjetničko plivanje, Grad Rijeka, Zajednica sportskih udruga grada Rijeke – Riječki sportski savez i Klub sinkroniziranog plivanja “Primorje Aqua Maris”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari