(FOTO & VIDEO & INTERVJU) Mladi Riječani u avanturi života – od Stockholma do Amsterdama bez kune u džepu!

Trojica mladih Rječana – Alen Gačić (21), Zvonimir Matić (21) i Matej Samardžić (21) – predstavljaju Hrvatsku na sedmodnevnom studentskom putovanju Europom na kojem se neće smjeti koristiti novcem već pokojom limenkom Red Bulla i pregrštom dobre volje

Naizgled obični studenti, zapravo su veliki pustolovi željni avanture, izazova i novih iskustava – što najviše dolazi do izražaja kada nastupaju kao tim! Upravo zato prijavili su se na Red Bullovo “Can You Make It?” natjecanje u kojem je cilj bez ikakvih novčanih sredstava doći iz jednog dijela Europe do Amsterdama.

Foto: Stephan Bednaic

Naši Riječani krenuli su u ponedjeljak iz Stockholma i natječu se sa 200 timova iz cijeloga svijeta tko će prije stići do Amsterdama i pritom prikupiti najviše bodova!

Nemaju pripremljeni smještaj, hranu ni novac, jedino što imaju su limenke RedBulla koje mogu ponuditi nepoznatim ljudima kako bi im oni zauzvrat kupili kartu za prijevoz, ponudili prenoćište, nahranili ih… Dakle, ovise o dobroti i spontanosti lokalnih ljudi ali i svih nas koji putem društvenih mreža pratimo njihovu pustolovinu. Jer, jedan od ciljeva je i prikupiti što više bodova na društvenim mrežama (1 like=1 bod) – nije dovoljno samo stići do Amsterdama, potrebno je imati i najviše bodova! Stoga pohitajte na njihovu natjecateljsku Facebook stranicu i lajkajte!

Foto: Stephan Bednaic

Upoznajte The Tryharders

Veže ih želja za probijanjem granica – oni su The Tryharders, tim koji će predstavljati Hrvatsku na pustolovnom studentskom natjecanju “Red Bull – Can You Make It?”. To je sedmodnevno putovanje Europom u kojem sudjeluje 200 studentskih ekipa iz više od 60 zemalja svijeta, a posebnost tog putovanja je što vam za to ne treba novac, već samo pokoja limenka i, naravno, ono što team svakako ima – pregršt dobre volje, kreativnosti i želje za avanturom.

Njihovu video-prijavu možete pogledati ovdje:

Dečki iz The Tryharders teama – Alen Gačić (21, završio Građevinsku školu u Rijeci, studira strojarstvo na RITEH-u), Zvonimir Matić (21, zavrsio GAM, studira na FER-u u Zagrebu) i Matej Samardžić (21, završio GAM, studira na RITu u Zagrebu) – krenuli su u ponedjeljak iz Stockholma prema konačnom odredištu, Amsterdamu.

Foto: Facebook

Oni su spremni za avanturu života, veseli, humoristični, kreativni, spontani… Teško je razabrati što zapravo žele reći jer su zajedno sudjelovali u toliko avantura da se ni svojim omiljenim načinom za rješavanje problema *kaaaameen, škaaare…* ne mogu dogovoriti tko će prepričati koju. Glasni su, pozitivni, a njihov zarazan smijeh ispunjava prostoriju…

U nastavku prenosimo intervju sa službenih web stranica natjecanja.

Kako ste se upoznali?

(Matej se odmah baca na prepričavanje…) Zvone i ja smo išli skupa u srednju školu, bili smo paralelka, mislim, znali smo se iz viđenja ali to nikad nije bilo prisno kao što je sada. A što se tiče Alena, bio sam dežuran i starije generacije su prolazile i govorile da ličim na nekog Gačića. Pomislio sam ok, to zvuči zanimljivo i krenuo sam na Face u potragu za svojim nepoznatim bratom blizancem, kad on obrisao profil, baš slučajno!

Foto: Stephan Bednaic

Ustvari znali smo se mi to cijelo vrijeme preko igrice, imali Skype druženja, ali nikad se nismo vidjeli uživo pa nisam imao pojma tko je on zapravo! Tjedan – dva je to trajalo dok jedan dan u srednjoj školi nisam pitao prijatelja poznaje li Alena s Drenove. Da bi mi ovaj rekao da je to dečko s kojim već dva tjedna igramo igricu. Onda smo se dogovorili za druženje.

Zvonimir Matić

(… a Zvonimir dodaje…) Na Tour de Jadran putovanju sam se prvi put družio s njima dvojicom, bilo je to pretprošlo ljeto. Nismo znali tko će sve ići, Matej je dodao Alena u inbox i samo sam rekao kako god, može! Desetak dana prije odlaska smo se okupili na kavi da se upoznamo.

 

Što biste rekli da vas najviše veže, možda ljubav prema avanturi?

To definitivno, ali isto ta neka spontanost, opuštenost. Mi se nešto dogovorimo i nitko ne otkazuje. Samo idemo!

(A Matej ima i primjer za spontanost…) Evo, baš prije intervjua smo dobili poruku – “Stižete li?“ I Alen je napisao da stižemo. Ali mi smo bili tu na stanici, nismo imali pojma di se nalazi zgrada u kojoj se moramo pojaviti. Nismo koristili internet, samo smo hodali. Ja se okrenem i vidim ogromnu zgradu i kućni broj. I ajmo provjeriti je li to to – kad ono stojimo ispred ulaza. Znači tako neke spontane stvari. 🙂

Foto: Stephan Bednaic

Otkud ideja da se prijavite na Red Bull Can You Make It?

Pred koju godinu mi je to predložio jedan prijatelj, tad nisam imao vremena, ali sada sam vidio objavu i poslao Mateju i Alenu. (Prepričava Zvonimir i dodaje…) Otišli smo na pivu i dogovorili se da ćemo probati – pa što bude! Nikoga nije trebalo nagovarati, svi su odmah bili za akciju!

Je li ovo najluđa stvar koju ste dosad napravili?

Alen Gačić

Ovo je definitivno najluđa stvar! No, imali smo mi nekih ludih priča. Kad smo išli na Tour de Jadran planirali smo ići do Zadra pa vidjeti što dalje. Na kraju smo došli do Zadra i odlučili otputovati do Budve, gdje smo proveli dvije noći. Nije nam ostalo ništa para, osim jednom dečku koji je imao 10 eura kod sebe… Zvonimiru ni tenisice nisu ostale. Hahaha!

Znate da na vašem putu trebate proći 6 gradova (checkpointova) i da vas na svakom očekuju neki zadaci? Koji je plan?

Prvi dan ćemo pokušati otići što dalje pa da se stignemo vratiti. Ako ne bude išlo, onda ćemo smanjiti kriterije. Mislim da ćemo vidjeti koji su gradovi na putu prema checkpointovima pa isplanirati nešto. Ako putem primijetimo neki grad koji bismo voljeli obići, pustit ćemo sve i zaputiti se tamo.

A lista avantura? Ima li nešto što ne biste učinili?

Otvoreni smo za sve opcije. All in!

Kako mislite zaintrigirati publiku i prikupiti grupu fanova?

Spontanošću, x-factorom. Skroz opušteno. Pokušat ćemo pokazati nešto više. Većina će vjerojatno ići glavom bez obzira prema Amsterdamu i skupljati bodove, a mi ćemo biti proaktivni, uživati u trenutku. Prilazit ćemo ljudima na ulici, pokušati doživjeti sve što Red Bull Can You Make It? avantura nosi sa sobom. To će sigurno biti puno zanimljivije publici nego puko skupljanje bodova i jurnjava prema pobjedi.

Foto: Stephan Bednaic

Koji je vaš najveći strah?

Matej Samardžić

Da se netko ne razboli. Bilo bi baš loše da nekoga ulovi gripa ili slično! (Kažu dečki, lupkajući po stolu tri puta za sreću i dodaju…) Valjda nas nitko neće oteti?! Dečki smo. I to relativno visoki. Ali za svaki slučaj nosimo suzavac! (Stav je tu, uz neizostavan smisao za humor.) 🙂

 

Sva trojica ste pustolovi. Kako ćete raspodijeliti odgovornosti?

Nismo baš razmišljali o tome, ali zajedno ćemo se suočavati sa svim problemima. Samo spontano i demokratski – kamen, škare… tako rješavamo probleme!

Da morate navesti samo jednu stvar, što biste smatrali uspjehom u tih sedam dana?

Sama ova prilika je veliki uspjeh za nas. Svaku minutu ćemo iskoristiti maksimalno, a nećemo žaliti ni za čim. Potpuno bez filtera i – NO RAGRETS! (A kroz urlanje od smijeha dodaju…) To bismo si trebali istetovirati, znate ono… 😀

Jedan savjet koji biste dali samima sebi?

Zvonimir: Nemoj bit’ *****!

Matej: Hahaha pa neće to napisati da svi čitaju. Daj nešto… hm… što bismo stavili na Instagram, nešto deep…

(Po prvi put je u prostoriji nastupio muk, dečki su se opasno zamislili, a predugu tišinu prekinuo je Alen s opaskom…) Mislim da ne bi tako dugo trebalo razmišljati o ovome!

(Netko je odjednom tiho promrmljao…) Možemo mi to, bravo.. (a onda su se svi uz gromoglasan smijeh složili oko izjave i poviknuli) Možemo mi to, bravo! Ahhahaha to je to!

Ima li još nešto što biste za kraj voljeli podijeliti s nama?

Zapratite Alena i Zvonimira na Instagramu. Follow please! (Uzvikne Matej, koji još uvijek razmišlja o svojem Insta imenu i dodaje…) E, da! Ja nikad nisam letio avionom. To je avantura sama po sebi! 🙂

Avanturu teama moći ćete pratiti na njihovoj Facebook stranici kao i stranici Red Bulla. Ondje će svakodnevno objavljivati slike i snimke.

Na upit žele li što poručiti svojoj rastućoj fan bazi, imaju samo jednu molbu:

“Gledajte naše snimke i fotografije, lajkajte i dijelite objave na našim profilima jer nam to donosi dodatne bodove i dovodi nas bliže pobjedi!”

Dečki, sretno!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari