(FOTO, VIDEO) Olujno jugo u Rijeci, nevrijeme u cijeloj Hrvatskoj: Jak vjetar rušio stabla i električne stupove, padala je i tuča…

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Najavljena naoblaka i kiša proširili su se najprije sjeverom Hrvatske, a potom i Zagrebom i riječkim područjem

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeci je tijekom prijepodneva padala kiša, praćena jakim jugom i valovima. IstraMet javlja kako je na tom području u posljednja dva sata zabilježeno oko 500 udara munja.

U Gorskom kotaru kiša je okrenula na snijeg.

Tuča je padala u Bjelovaru i Svetoj Nedjelji, javljaju korisnici društvenih mreža.

Koliko je jak vjetar, pokazuje i video snimljen kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Iščupao je veliko stablo, a srećom nikoga nije bilo u blizini u trenutku pada drveta OVDJE, piše eMeđimurje.

Jak vjetar polomio grane stabla i električne kablove

Prometni kolaps dogodio se u utorak ujutroi u Carevdaru, nedaleko od Križevaca. Naime, na tamošnjoj prometnici srušio se električni stup koji je pritom pao na teretni kamion koji je u tom trenutku prolazio tim dijelom prometnice, javlja Prigorski.hr.

Zbog nastale situacije, kamion je zaglavio nasred prometnice i ubrzo je došlo do zastoja zbog drugih nadolazećih kamiona i osobnih automobila. Policija je na terenu te regulira promet, a ubrzo nakon incidenta stigli su i radnici Elektre koji će ukloniti kablove, a potom i stup.

Promet je u ovom trenutku obustavljen u oba smjera.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Snažan pljusak u Zagrebu

Zagreb je nešto prije 11 sati pogodilo poprilično jako nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom.

Snažan vjetar lomio je grane, a tek treba utvrditi ima li negdje veće štete.

Danas će bitipretežno oblačno, mjestimice uz kišu. Kiša lokalno izraženija i praćena grmljavinom, a uz zahladnjenje u gorju će prelaziti u snijeg i stvarati tanji snježni pokrivač. Prema večeri postupan prestanak oborine sa sjevera. Na kopnu umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će jugo i južni vjetar, okretati na zapadni i sjeverozapadni, navečer i na jaku buru s mjestimice olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 °C, prema večeri u unutrašnjosti osjetno hladnije.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U srijedu će biti promjenljivo oblačno i izrazito vjetrovito, ponegdje uz malo oborine uglavnom u kopnenim područjima. U nizinskom dijelu je moguća susnježica, a u gorju uglavnom snijeg. Prema večeri prestanak oborine i postupno razvedravanje sa zapada.

Puhat će jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu tramontana i bura mjestimice s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3 na kopnu, a od 3 do 8 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7 u unutrašnjosti te od 6 do 11 °C duž obale i na otocima.

Meteoalarm je za srijedu izdao crveno upozorenje zbog jakog vjetra za nekoliko regija: Knin, Split, Kvarner i jug Dalmacije.

Vijesti.hr
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari