(FOTO & VIDEO) PEĆINE: Poznata joga instruktorica u srijedu daje savjete za zdraviji život!

Swami Uma Puri je instruktorica “Joge u svakodnevnom životu” koja podučava jogu već više od 30 godina

U srijedu 6. lipnja s početkom u 19 i 30 sati održat će poučno predavanje na temu “Život pun zdravlja i vitalnosti”, u Dvorani kulture na Pećinama, Spinčićeva ulica 2, u sklopu hostela Dharma.

Po profesiji medicinska sestra, radeći u ortopetskoj klinici usavršavala je svoje znanje različitim tehnikama masaže i hidroterapije. 1986. godine počela je vježbati jogu pod vodstvom autora Sustava Joga u svakodnevnom životu, Njegove Svetosti Paramhans Svami Mahešvaranande – Višvaguruđija, te je iz vlastitog iskustva otkrila koliko joga može pomoći u očuvanju i poboljšanju zdravlja. Stoga je nakon tri godine kao certificirani joga instruktor počela primjenjivati tehnike joge u svom svakodnevnom radu u klinici.

Uspoređujući djelovanje klasičnih tehnika koje je koristila u klinici sa tehnikama joge, došla je do saznanja da su tehnike joge učinkovitije te se od 1992. godine isključivo bavi podučavanjem sustava “Joga u svakodnevnom životu”.

Po cijelom svijetu održava tečajeve joge za kralježnicu i zglobove, radionice tehnika Hata Joga Krije, kojima se pročišćuje tijelo i podiže razina energije u tijelu, te vegetarijanskog kuhanja i zdrave prehrane. Bila je gost predavač u Australiji, Novom Zelandu, SAD-u, Kanadi te brojnim zemljama  Europske unije.

 

Već od 30 godina prati Višvaguruđija na njegovim svjetskim mirovnim turnejama, koje uključuju i posjete Indiji, gdje je provodila vrijeme, između ostalog, usvajajući znanja tradicionalne sjevernoindijske kuhinje s naglaskom na korištenje brojnih vrsta začina za prevenciju različitih patoloških stanja.

2013. godine je postala Sanjasi u duhovnoj linji Sri Adi Guru Šankaračarje, jednog od najvećih filozofa Adveita Vedanta filozofije, te na taj način u potpunosti posvetila svoj život prenošenju drevnog znanja o postizanju i održavanju fizičkog, mentalnog, društevnog i duhovnog zdravlja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views