(FOTO & VIDEO) RIJEČKA ATRAKCIJA: Ni uporna kiša nije mogla spriječiti vratolomije na snijegu uz more

Foto: Arsen Miletić (CSS)

Na ovogodišnjem Carnival Snowboard Sessionu opet je najbolji bio slovenski natjecatelj Nejc Ferjan

Slovenac Nejc Ferjan dominirao je cijelom stazom s različitim varijacijama trikova – od teških figura do jednostavnijih trikova s puno stila – čime je drugu godinu za redom osvojio naslov najboljeg vozača Carnival Snowboard Session-a.

Kroz cjelodnevno jedinstveno snowboard natjecanje konzistentan na svim elementima je bio Austrijanac Konrad Sonne, a posebno se pokazao na double King Rayle-u i zasluženo osvojio drugo mjesto.

Slovenac Nejc Pucko osim trećeg mjesta, izveo je najbolji trik natjecanja Front Flip Double King Rayle, odnosno salto unaprijed s ograde, te kući ponio posebno za ovu priliku graviran Nixonov 51-30 CHRONO sat.

Pobjednik Nejc Ferjan

 

Ni kiša, ni bura nisu utjecale na kvalitetu natjecanja tvrde suci Vid Barić i Matija Dukić.

Natjecanje je započelo 17 vozača iz Austrije, Nizozemske, Hrvatske i Slovenije, a u finalnu rundu plasiralo se njih 13. Među natjecateljima su se našle tri mlade nade slovenskog snowboardinga trinaestogodišnji Anej Herženjak, Jan Vogrin i Bono Kralj Kos.

Carnival Snowboard Session Kids je nažalost otkazan zbog loših vremenskih uvjeta.

Proglašenje pobjednika održano je u Omladinskom kulturnom centru Palach. Najboljima su uručene nagrade – vaucher od 800€ uručen je Ferjanu, Sonneu od 300€, a Pucku 100€.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se Kiša metaka, Reinkarnacija i Ličo & Palačinka Soundsystem.

Dan prije, u petak 3. veljače, održan je drugi Carnival Snowboard Film Festival na kojem je prikazano devet amaterskih i profesionalnih filmova. Najbolji film festivala je “State of mind“ Slovenca Tomaža Primona. Žiri, u sastavu Iva Nikol Bogović, Vedran Vujnović i Dario Bernobić, posebno je pohvalio video uradak dvanaestogodišnjeg Leona Bubića.

Organizator, Snowboard klub Nine, veseli se organizaciji sljedećeg jubilarnog 10. Carnival Snowboard Session-a te drže fige da im vrijeme omogući da organiziraju sve što su osmislili.

Foto: CSS/Arsen Miletić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari