(FOTO, VIDEO) S KUKULJANOVA S LJUBAVLJU (1): Riječko pivo izvozi se u Grčku, BiH i Italiju!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Posjetili smo pivovaru Kaltenberg Adria na Kukuljanovu

Pivovara Kaltenberg Adria na Kukuljanovu otvorena 2018. godine na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara gdje se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija. Nekada je Kaltenberg bio tržišni lider na dalmatinskom području, a prošle godine distribucija je stigla i na riječko područje.

Kako nam je kazao izvšni direktor tvrtke Kaltenberg Adria Gordan Putanec, proizvodni pogoni su opremljeni najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou. Za vrhunsku kvalitetu piva brinu se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama.

Uz to, vrijedi napomenuti kako pivovara posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca.

Sva piva proizvedena su sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran.

Pivovara proizvodi dvije varijante Kaltenberg piva: Kaltenberg Pils i Kaltenberg Hefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars nakon kojeg su proizvedene i dvije varijante Ludwig’s Hoppy Lager te tamno pivo König Ludwig Dunkel.

U sklopu kompleksa otvoren je i restoran Ludwig’s gastro pub koji raspolaže sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta. Interijer restorana predstavlja spoj industrijskog i vintage dizajna, s velikom staklenom stijenom kroz koju posjetitelji mogu vidjeti proizvodnju piva.

Tijekom posjeta proizvnodnim pogonima tvrtke na Kukuljanovu saznali smo mnoge male tajne proizvodnje kvalitetnog piva, a jedna tvrdnja direktora Putaneca posebno nas se dojmila: “Nema dobre pive bez dobre vode, a znamo kakve je izvrsne kvalitete riječka voda!”

Tvrtka Kaltenberg Adria u projekcijama ima znatno povećanje obima proizvodnje a njihovo pivo neće stati samo na distribuciji širom Hrvatske: već je krenuo proboj na grčko tržište, uskoro će se pivo s Kukuljanova piti i u Italiji a priprema se i osvajanje tržišta susjedne Bosne i Hercegovine.

Živjeli!

Foto: Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari