(FOTO, VIDEO) Uhićeni u akciji 3. maj na ispitivanju u DORH-u, Brajkoviću građanin vikao: ‘Lopove, lopove!’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na ispitivanje su stigli Veljko Grbac, Zdravko Pliško i Silvan Kranjc te Anton Brajković

Nakon noći u pritvoru osumnjičene u akciji Uljanik u srijedu očekuje ispitivanje u državnom odvjetništvu koje će potom odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i od suca istrage riječkog Županijskog suda zatražiti istražni zatvor.

Materijalnu štetu izazvanu tim nedjelima policija procjenjuje na preko 1,2 milijarde kuna.

U akciji Uljanik, prema neslužbenim informacijama, privedeni su, među ostalima, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori riječkog brodogradilišta i drugi direktori Uljanikovih društava te Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe.

11:18
Nobilo: ‘Nema isisavanja novca, nijednog se ne tereti da je uzeo kunu!’

“Nitko od osumnjičenih se ne tereti da je uzeo niti jednu kunu. Radi se o kaznenom djelu da je unutar sustava Uljanik došlo do poslova kojima su oštećene tvrtkre unutar sustava. Novac iz Uljanika nije otišao”, rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Giannija Rossande.

“Utrošen je novac za poslovanje. Premije se ne stavljaju na teret”, rekao je Nobilo.

Giannija Rossandu su saslušali u riječkom USKOK-u, odnosno pokušali saslušati jer je cijelo vrijeme šutio – njegov odvjetnik Anto Nobilo opet je jutros rekao da se brani šutnjom. Potom je odveden u pritvor.

Tamo će sigurno biti do ujutro, kada bi svi trebali ići pred suca istrage koji će donijeti odluku o pritvoru, kako je to objasnio Nobilo.

11:12
Predstavnici radnika i sindikata Uljanika krenuli u Zagreb na sastanak s predsjednicom Grabar-Kitarović

Predstavnici radnika pulskog Uljanika predvođeni čelnicima sindikata koji djeluju u pulskom brodogradilištu, otputovali su u srijedu u Zagreb gdje će ih poslijepodne primiti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svome Uredu na Pantovčaku.

Sindikati su krajem prošlog tjedna pozvali predsjednicu Repubike u Pulu kako bi se osobno uvjerila s teški stanjem u kojem su već sedam mjeseci radnici Uljanika zbog neisplate plaća, a ona im je izrazila potporu i pozvala na razgovor u svoj Ured u Zagrebu.

„Vlada je očigledno naumila riješiti problem s Uljanikom, što svjedoče i jučerašnja uhićenja, Netko napokon mora preuzeti odgovornost na sebe i donijeti konačnu odluku. Volio bih da to rješenje bude za nas pozitivno, da to bude rješenje s programom restrukturiranja i da nam se odmah isplate plaće“, izjavio je za Hinu uoči odlaska u Zagreb predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, zahvalivši se još jednom predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na potpori.

Član nadzornog odbora Uljanika iz redova zaposlenika Samir Hadžić kazao je kako će predstavnici radnika i danas od predsjednici tražiti potporu.

„Mi tražimo potporu od bilo koga koji nam je spreman dati i koji ima trunku razuma i razmišljanja da brodogradnja nije, kako nas proglašavaju rupa bez dna, već je to jedina strateška industrija u Hrvatskoj“, rekao je Hadžić.

10:37
Na ispitivanju i Rossanda

Na ispitivanje je stigao bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda.

Kako javlja reporterka RTL-a Maja Brkljača došao je s lisicama na rukama i izbezumljena lica.

U zgradu je ušao bez riječi.

10:28
Nobilo o Rossandi

Odvjetnik Giannija Rossande Anto Nobilo, na pitanje hoće li se njegov klijent braniti šutnjom, samo je rekao: “Šutnja, šutnja”.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon toga je produžio u zgradu.

10:09
Klarić na ispitivanju u ODO-u

Reporterka RTL-a Maja Brkljača javlja da je Domagoj Klarić na ispitivanje odveden u Općinsko državno odvjetništvo koje se nalazi na drugoj lokaciji.

10:05
Horvat o Uljaniku

Na Markovom trgu situaciju oko Uljanika komentirao je i ministar Darko Horvat.

“Ja ne očekujem konačnu odluku. Zajedno s kolegama iz Ministarstva i Upravom Uljanika sve te brojke i analize još uvijek verificiramo. Taj trošak restrukturiranja je sve manji”, kazao je Horvat i dodao:

“U poziciji sam zajedno s ministrom Marićem da ponudimo najbolje rješenje”, rekao je Horvat dodajući da će sve potrajati još par dana.

10:03
Pogledajte dolazak osumnjičenika u DORH

Silvano Kranjc. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Anton Brajkovic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Veljko Grbac. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Veljko Grbac. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

09:50
Butković: ‘Kada gledate ljudsku stranu, onda stečaj nije racionalan’

“Ne znam je li stečaj racionalan ili nije. Kada gledate ljudsku stranu, onda stečaj nije racionalan. Odluka je jako teška”, kazao je ministar Oleg Butković ispred Banskih dvora.

09:07
Zasad stigla četvorica osumnjičenika

Na ispitivanje su stigli Veljko Grbac, Zdravko Pliško i Silvan Kranjc te Anton Brajković.

Dok je u pratnji policajaca prilazio prostorijama DORH-a, Brajkoviću je netko od građana vikao: ‘Lopove, lopove!’

Anton Brajkovic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

09:04
Uhićeni dolaze na Županijsko državno odvjetništvo

Neki od 12 uhićenih stigli su u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.

08:30
Sjednica užeg kabineta Vlade

Jutros se održava sjednica užeg kabineta vlade. Vlada bi ovih dana trebala donijeti odluku o budućnosti Uljanika…

07:57
Radnici Uljanika kod predsjednice

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović, danas će primiti predstavnike radnika Uljanika.

07:47
Stižu na ispitivanje

Očekuje se da će DORH tijekom jutra početi s ispitivanjem dvanaestorice osumnjičenih.

07:30
Šef riječkog PNUSKOK-a o akciji Uljanik: ‘Nisu isključena nova uhićenja!’

“S intenzivnim krim istraživanjem počeli smo u rujnu 2018., a sama realizacija je započela jučer ujutro u 6.30 sati”, rekao je voditelj riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić u razgovoru za RTL Danas.

Više pročitajte OVDJE.

07:23
MUP: ‘Uhićene u akciji Uljanik policija sumnjiči za štetu veću od 1,2 milijarde kuna’

Uhićene u akciji Uljanik policija sumnjiči za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jednu subvencijsku prijevaru kojima je počinjena materijalna šteta veća od 1,2 milijarde kuna, izvijestio je MUP u utorak poslijepodne.

Više pročitajte OVDJE.

Pogledajte VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari