(FOTO, VIDEO) Više stotina Riječana večeras na prosvjedu “Zapali za Huanita, zapali za pravosuđe!”

Foto: Riječanin

Na Jadranskom trgu okupilo se velik broj Riječanki i Riječana. Je li netko i zapalio joint? Zapuhao je vjetrić…

S obzirom da je na ovaj skup građane pozvala pomalo misteriozna Facebook inicijativa/organizacija “Aupičku” čiji autori mjesecima odbijaju otkriti svoj identitet pa njihove objave ponekad djeluju i kao puka zafrkancija, ovoga puta građani su poziv shvatili ozbiljno.

Naime, više stotina Riječanki i Riječana okupilo se kako bi svojim prisustvom podržali akciju “Zapali za Huanita, zapali za pravosuđe” koja je pokrenuta kao odgovor na odluku Županijskog suda da 41-godišnji Huanito Luksetić, oboljeli od multiple skleroze, mora u zatvor na dvije godine zbog “ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje”. (OVDJE)

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Njegova majka i odvjetnik ovu pravomoćnu presudu nazivaju smrtnom kaznom, ali je pomoć u vidu pomilovanja ponudila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. (OVDJE)

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U svojoj inicijativi “Zapali za Huanita, zapali za pravosuđe” građani su pozvani na okupljanje u ponedjeljak na Jadranskom trgu gdje će “u 18:05 zapaliti joint za Huanita i hrvatsko pravosuđe” a tekst poziva glasio je ovako:

Svjedoci smo apsurdnog stanja u ionako već apsurdnoj zemlji prožetu apsurdnim situacijama. Dok s jedne strane privilegirani za kilograme puno težih droga dobijaju “pec pec” po prstima…jer su iz društveno prihvatjivih obitelji, Huanito koji boluje od multiple skleroze za svoje potrebe dobija čistih dvije godine zatvora. Vjerojatno je kriv što nije spomenuo Tom Forda i da je to za njega.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Elem, ovim putem vas pozivamo na spontano okupljanje građana da svojim djelovanjem pokažu da su protiv ovakvih apsurdnih situacija, da se jednom zauvijek skine ljaga s biljke koja dokazano pomaže i olakšava i ne stvara nikavu stepenicu prema težim drogama i da svi zajedno u 18:05 zapalimo joint za Huanita, za Hrvatsku i za svih nas, Sa sobom ponijeti količinu za jedan joint. Bilo bi lijepo da nam se pridruže i ostali gradovi u HR. ’, napisali su inicijatori iz alternativne agencije za urbanu underground realizaciju programa za 2020. “Aupičku” koji djeluju pod sloganom: “Nama ne trebaju milijuni, mi imamo dobru volju”.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Okupljeni građani samim svojim dolaskom na ovaj skup jasno su iskazali svoj stav i mišljenje o ovoj presudi i hr-pravosuđu uopće.

Akciju su shvatili stvarno ozbiljno i većini nije bilo do spuštanja tenzija odnosno opuštanja uz joint. Ipak, više pojedinaca poziv “Zapali za…” shvatilo je doslovno – želeći dati svoj puni doprinos akciji zapalili su joint…

Policijske službenike (u odorama) nismo vidjeli u blizini, kao da su i predstavnici državnog sigurnosnog aparata ovoga puta “zažmirili na jedno oko”…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari