ZAMET: Pogledajte prekrasne grafite na novooslikanim zidovima obnovljenog košarkaškog igrališta!

Mislav Lešić i Dino Bašić

Oslikavanjem zidova nastavljeno je uređenje košarkaškog igrališta na Zametu

Druga faza uređenja košarkaškog igrališta u sklopu SRC Zamet, koje se odvija kao dio Riječkog programa lokalnog partnerstva, započela je proteklog vikenda oslikavanjem zapadnog zida igrališta, prenose službene mrežne stranice Grada Rijeke.

Volonterskom vikend-akcijom zametskih učenika, uz podršku mladih umjetnika Mislava Lešića i Emanuele Lekić, novoobnovljeno igralište postalo je još atraktivnije!

Prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg polaznika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnik Mislav Lešić pokazao je svu raskoš svog talenta i na veliko zadovoljstvo svih samu ideju stavio na zid i igralište učinio još ljepšim. Lešić je, također u sklopu projekta realiziranog kao dio Riječkog programa lokalnog partnerstva, oslikao portretom arhitekta Josipa Pičmana stepenice prema Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Igre odraslih za igralište mladih – 2. faza, projekt nastavak je prošlogodišnjih aktivnosti uređenja košarkaškog igrališta na Zametu. Sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima. Volonterskim radom i donacijama fizičkih i pravnih osoba sufinanciran je ostatak radova postavljanja akrilne podloge, nabava pleksiglas ploča sa obručima te provedena akcija čišćenja igrališta.

Cilj je bio što hitnije obnoviti košarkaško igralište što je osnovni preduvjet da se oživi košarka (ali i općenito bavljenje sportom) na Zametu, na igralištu koje tradicionalno okuplja velik broj mladih.

Cilj projekta u 2019. godini je urediti okoliš novoobnovljenog košarkaškog terena kako bi on poprimio konačan izgled, a koji je nakon obnove terena postao mjesto svakodnevne aktivnosti rekreativaca i mladih željnih bavljenja košarkom.

Za potpunu funkcionalnost igrališta potrebno je postavljanje montažnih tribina sa 70-ak mjesta na sjevernoj strani igrališta, dvije klupice na južnoj strani igrališta te dva koša za otpad. Projekt će se ostvariti uz pomoć Riječkog programa lokalnog partnerstva, u sklopu kojeg je Košarkaški klub Zamet dobio 22.500 kuna, kao i podrške Primorsko-goranske županije te gospodarstvenika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari